Aktualitātes
21.07.2022

Cēsu mākslas festivāls rādīs spilgtu pagājušās sezonas izrāžu izlasi

Komentē
0

31. jūlijā koncertzālē "Cēsis" Cēsu mākslas festivāla ietvaros sāksies teātra izrāžu "Grand Prix" skate, kurai šogad pagājušās sezonas spilgtākās teātra izrādes atlasījusi kritiķe Zane Radzobe. 

Teātra izrāžu skate tiks atklāta 31. jūlijā plkst. 18.00 ar Dailes teātra 2021. gada melodrāmu "Esiet sveicinātas, skumjas" pēc franču rakstnieces Fransuāzas Sagānas grāmatas motīviem. 17 gadus vecā Sesila kopā ar ģimeni laiski pavada laiku Francijas Rivjērā un sapņo par mīlestību. Taču, kad viņas tēvs Reimons atrod mīlestību ar savu jauno sievu, Sesila ir gatava darīt visu, lai šīs attiecības izjauktu. Izrādes režisors ir Klāvs Mellis, lomās - Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Andris Bulis, Niklāvs Kurpnieks, Katrīna Griga un Milēna Miškēviča.

3. augustā plkst. 19.00 skates ietvaros būs skatāma Liepājas teātra literāri muzikālā programma "Sarunu koncerts. Čaklais. Citi". Izrādes laikā aktrise Karīna Tatarinova un mūziķis Roberts Dinters izpildīs dažādu komponistu dziesmas ar dzejnieka Māra Čaklā dzeju – gan populāras, gan mazāk zināmas ("Akāciju palags", "Tu mani dzen", "Apvij rokas", "Melnā aronija", "Dziesmiņa par Napoleonu" un citas). Muzikālo daļu papildina paša dzejnieka rakstītais par radīšanas procesu, laiku un personībām.

10. augustā plkst. 19.00 festivāls aicina uz režisores Ineses Mičules Valmieras drāmas teātrī iestudēto "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?". Izrādes pamatā ir amerikāņu dramaturģijas klasiķa Edvarda Olbija slavenākā luga, plašāk zināma ar nosaukumu "Kam no Vulfa kundzes bail?". Stāsts seko Džordža un Martas laulībai un tās sarežģījumiem., Pēc kādas universitātes ballītes precētais pāris uzņem viesos jaunāku pāri un ievilina viņus savās sarežģītajās un rūgtajās attiecībās. Lomās: Elīna Vāne, Mārtiņš Liepa, Ieva Estere Barkāne un Krišjānis Strods.

Skati 20. augustā plkst. 19.00 noslēgs Latvijas Nacionālais teātris ar Regnāra Vaivara komēdiju "Mazā naudiņa". Izrādes galvenais ir Kaspara Zvīguļa atveidotais Jāsons, kuram 40 gadu vecumā pienācis laiks pašam doties pasaulē jeb šajā gadījumā – uz pilsētu. Nauda stāstā apzīmē ne tikai maciņa biezumu, bet ir arī metafora uzticības kredītam, kas Jāsonam vēl jānopelna no savas mātes un apkārtējiem cilvēkiem. Izrādē piedalās aktieri Indra Burkovska, Dace Bonāte, Igors Šelegovskis u.c.

Cēsu Mākslas festivāls šogad norisinās sešpadsmito reizi. Pilna festivāla programma skatāma šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!