Foto: Ansis Starks
 
Aktualitātes
03.11.2020

Bunkuru, kurā Žanis Lipke slēpa ebrejus, atdzīvinās virtuālā realitāte

Komentē
0

Jauno mediju mākslinieki Ieva Vīksne, Līga Vēliņa, Kaspars Lēvalds un Lauris Taube sadarbībā ar Žaņa Lipkes memoriāla komandu ir radījuši Latvijā unikālu projektu – virtuālās realitātes pieredzi, kas dod iespēju ikvienam aizceļot pagātnē un uz mirkli rast patvērumu Lipkes ģimenes bunkurā Otrā pasaules kara laikā.

Pēc vēsturiskajiem materiāliem veidotā virtuālās realitātes pieredze spēles veidā aizved lietotāju uz Žaņa Lipkes pagalmu, kur viņu pavada gids: Žaņa Lipkes dēls Zigis. Tālāk, lietotājs nonāk izvēles priekšā, atbildot uz jautājumu: "Vai proti glabāt noslēpumus?" Atbildot ar "Jā", lietotājam tiek dota iespēja nonākt bunkurā, kurā atrodami vēsturiski priekšmeti uz artefakti, uz kuriem uzspiežot, iespējams uzzināt to izcelsmi un nozīmi.

"Lipkes bunkura" virtuālās realitātes pieredze radīta, iedvesmojoties no vairākus apbalvojumus guvušās virtuālās realitātes pieredzes "Annas Frankas māja", kas dod emocionālu ieskatu par Annas Frankas dzīvi "Slepenajā piebūvē" (no ang. Secret Annex) Amsterdamā, Nīderlandē, kur viņa slēpās vairāk kā divus gadus kopā ar ģimeni un citiem ebrejiem.

Virtuālās realitātes pieredze būs pieejama apmeklētājiem no š.g. 5. novembra, Žaņa Lipkes memoriālā (Mazais Balasta dambis 9, Rīga).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!