Aktualitātes
15.10.2019

Bukera balvu saņem Mārgareta Atvuda un Bernardīne Evaristo

Komentē
0

2019. gada Bukera balva pirmdien, 14. oktobrī, piešķirta kopīgi kanādiešu rakstniecei Mārgaretai Atvudai un britu rakstniecei Bernardīnei Evaristo.

Atvuda godalgota par romānu "The Testaments", kas ir turpinājums "Hulu" ekranizētajam romānam "The Handmaid's Tale" ("Kalpones stāsts") un kura darbība risinās 15 gadus pēc "Kalpones stāstā" attēlotajiem notikumiem. Evaristo dala balvu ar Atvudu par romānu "Girl, Woman, Other", kas risina ar dzimumu, seksualitāti un rasi saistītas tēmas mūsdienu Lielbritānijā.

Kā paskaidroja piecu tiesnešu kolēģijas priekšsēdētājs Pīters Florenss, "tie ir divi romāni, kurus mēs ārkārtīgi gribējām godalgot, tāpēc balvu piešķiram tiem abiem".

Prestižajai godalgai par darbiem angļu valodā Atvuda un Evaristo tika izraudzītas no sešu autoru vidus. Zīmīgi, ka Evaristo ir pirmā melnādainā sieviete, kas saņem Bukera balvu.

Bukera balva (Man Booker Prize for Fiction) tiek piešķirta jebkuras tautības rakstniekam par gada labāko romānu, kas sarakstīts angļu valodā un izdots Apvienotajā Karalistē. Prēmijas ieguvējs saņem naudas balvu 50 000 sterliņu mārciņu (57 000 eiro).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!