Aktualitātes
17.10.2018

Bukera balvu saņem britu rakstniece Anna Bērnsa

Komentē
0

Otrdien Londonā pasniegta Bukera prēmija literatūrā ("Man Buker prize"), ko šogad saņēmusi britu rakstniece Anna Bērnsa par romānu "Piena pārdevējs" ("Milkman").

Anna Bērnsa (56) dzimusi Ziemeļīrijā, bet kopš 80. gadu otrās puses dzīvo Anglijā. Savā romānā viņa vēsta par jaunas sievietes pieredzi Ziemeļīrijā laikā, kad tur notika vardarbība starp protestantiem un katoļiem.

"Romāns izcili attēlo tenku un sociālā spiediena varu sabiedrībā, kurā visi ir cieši savstarpēji saistīti," norādīja žūrijas priekšsēdētājs, filozofs un rakstnieks Kvame Entonijs Apia.

Šogad iznākušais "Milkman" ir Bērnsas ceturtais romāns. Iepriekšējie romāni ir "No Bones" (2001), "Little Constructions" (2007) un "Mostly Hero" (2014).

Pagājušajā gadā Bukera prēmija tika piešķirta amerikāņu rakstniekam Džordžam Saundersam par romānu "Lincoln in the Bardo".

Bukera balva (Man Booker Prize for Fiction) tiek piešķirta jebkuras tautības rakstniekam par gada labāko romānu, kas sarakstīts angļu valodā un izdots Apvienotajā Karalistē. Prēmijas ieguvējs saņem naudas balvu 50 000 sterliņu mārciņu (57 000 eiro). Šogad pirmo reizi balvai bija nominēts arī grafiskais romāns.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!