Aktualitātes
04.11.2021

Bukera balvu ieguvis Dienvidāfrikas rakstnieks Deimons Galguts

Komentē
1

Prestižo Bukera balvu par aizvadītā gada labāko angļu valodā sarakstīto romānu saņēmis Dienvidāfrikas rakstnieks Deimons Galguts par grāmatu "The Promise" ("Solījums").

Jau pirms tam Galguts divkārt ticis iekļauts Bukera balvas finālistu sarakstā – 2003. un 2010. gadā, bet balvu atnesis romāns, kas seko kādas Dienvidāfrikas zemkopju dzimtas likteņiem vairāku desmitgažu garumā, risinot tādas tēmas kā rasisms, nevienlīdzība un aparteīds.

Žūrijas paziņojumā teikts, ka Deimons Galguts saņēmis Bukera prēmiju par romānā sniegto baltās rases dienvidafrikāņu ģimenes attēlojumu aparteīda beigu posmā. 

Šis ir devītais Galguta romāns. Pats rakstnieks dzimis 1963. gadā un dzīvo Keiptaunā. Viņš ir trešais Dienvidāfrikas rakstnieks, kas saņēmis prestižo balvu pēc Džona Maksvela Kutzē un Nadīnes Gordimeras.

Bukera balva (Man Booker Prize for Fiction) tiek piešķirta jebkuras tautības rakstniekam par gada labāko romānu, kas sarakstīts angļu valodā un izdots Apvienotajā Karalistē. Prēmijas ieguvējs saņem naudas balvu 50 000 sterliņu mārciņu (57 000 eiro).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!