Kristiana Lapina
pirms 3 gadiem
Tas ir tik saistīti, Mediņš, kurš manas mātes katolicistiski noskaņotās draudzenes mazmeitai uzbrēc "celies, resnā mauka". Viņai ir 14 gadu un viņai nav veicies ar ģimeni - tā ir izdarījusi visu, lai izpostītu šīs meitenes dzīvi un apdraudētu viņas iespējas augt un justies droši .Viņas vecmāmiņa, kura sirdīgi sita savu dēļu ar žagariem un siksnām, svēti turpina ticēt, ka tas darbosies uz mazmeitu (kura nav noziegusies neko un ir tikai kompleksu pārņemts pusaudzis), kaut gan dēls ir sagrāvis savu dzīvi un kļuvis par atkarīgo (un mēs taču sprotam, kāpēc), un viņa aizsūta meiteni uz Bruknu. Viņa redz, kā ezerā noslīkst pusaudzis un saprot, ka visi to cenšas noslēpt. Secinājums - pieaugušie mēģina iznīcināt mani, kā viens spēj. Viņai ir taisnība. Mediņš un Brukna ir metafora tai desfunkcionalitātei, kura izposta jebkādas nākotnes izredzes.

Inocents Xeno
pirms 3 gadiem
"Viņa redz, kā ezerā noslīkst pusaudzis un saprot, ka visi to cenšas noslēpt" - interesanti gan! Bet: 1) KO TAD ĪSTI "NOSLĒPT" - KA noslīka; vai - kāpēc noslīka; vai - ko tā pusaudze domā un JŪT, "kas vispār te notiek"? NAV ATBILDES;
2) NO KĀ NOSLĒPT - no policijas un vecākiem; no citiem pusaudžiem turpat, lai tos netraumētu; no "masu mēdiju" bļaušanas - NO KĀ? - NAV ATBILDES! Kas tad īsti ir? NEKAS....-"tādi graujoši jauni fakti", par kuriem nav skaidrs, vai tie vispār ir "fakti"...;(

Sasha Hincburgpfbaum
pirms 3 gadiem
tādi graujoši jauni fakti.. Vai par tiem ir iesniegums policijā? vai vismaz kautkāda darbība, izņemot tikai komentāru Satori?

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Bet ko darīt? Kāds ir risinājums?
Jaunajā IR numurā ir intervija ar jauno VBTI vadītāju. Tie paši vēži citā kulītē.
Labajās ārzemēs - es domāju - Rietumu demokrātijās ir ļoti stingra bērnu aizstāvības sistēma - vienreiz siti savu bērnu, Tev to atņem bez tiesībām atgūt. Bet - vai tas ir pareizākais risinājums?
Nav. Noteikti nav. Bet ko darīt?
Ja Jums būtu vara - izdot likumus un nauda šo likumu izpildes kontrolei - ko Jūs darītu?

Andris Doveiks
pirms 3 gadiem
Paldies. Ļoti izsmaļoši man kā nespeciālistam, bet tomēr dzīvam cilvēkam - dēlam, vīram, tēvam.

Absolūti pievienojos "Ārstēt pusaudzi, kuram ir uzvedības traucējumi, nozīmē mēģināt ar psihologa konsultāciju vai risperidona devu palīdzību atrisināt nabadzību, salauztu ģimeni, negodīgu sociālo sistēmu, nekontrolēta kapitālisma sekas, sliktas skolas, sišanu mājās, bezdarbu un bezcerību. Lūk, tas ir īstais neprāts. Tādēļ jebkura diskusija par uzvedības traucējumu mazināšanu, kas vispirms nerunā par ģimeņu stiprināšanu, jēgpilnām pārmaiņām skolu sistēmā un ekonomiskiem uzlabojumiem sabiedrībā, riskē drīzāk kļūt kaitējoša, nevis palīdzoša."

Un vēršu uzmanību uz sekojošo pretrunu tālāk "valsts izstrādāts plāns un vadlīnijas". KĀDAS VALSTS? Mums šodien Latvijā valsts nodarbojas ar tautas likvidēšanu (mērķtiecīgu, no ārpuses uzdotu un stingri kontrolētu). Ja teiksiet, ka sazvērestības teorija, tad es atsaukšos uz valsts oficiālo statistiku Latvijā, Austrumeiropā, visās balto apdzīvotajās zemēs.

Tātad, paliekot pie tā, ka rakstā viss ir pareizi izklāstīts, ir ļoti svarīgi nepaskriet garām it kā pašsaprotamajai VALSTIJ. Tā nav raksta tēma, bet jāpieturās kā pie Katona Kartāgas teiciena.

Šī Saeima ir jāatlaiž, jo tā nepilda pašas pieņemtos likumus.

Un jāvēl (kaut reizi gadā, kamēr būs) jauna vai jāveido cita VALSTS PĀRVALDE, kas pirmajā vietā liks tautas izdzīvošanu un tai pakārtos visu pārējo. Esmu parliecināts, ka ne tikai Nils savā nozarē, bet katrā nozarē atradīsies desmiti veselīgi domājošu cilvēku, kas pratīs uzrakstīt arī konkrētus plānus.

Mums nevajag par miljoniem nojaukt māju, lai par miljoniem uzceltu māju, lai tur par miljoniem spēlētu vijoles nezin kas un nez priekš kā. Mums vajag, lai katrā ciemā kapu svētkos, kur vienkāršas vijoles "čīgā" vietējās skolas ansambis, arvien ir apmeklēti ar vairāk šajā gadā dzimušiem, nekā iepriekšējā gadā aizgājušie. Lai tā būtu, šodienas jauniešiem ir jābūt motivētiem un spējīgiem tos rītdienas bērnus radīt un audzināt. Tas arī ir mērķis visai valsts pārvaldei.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
vai vakardien - vells neatceros - vai lasīju vai radio dzirdēju - valsts tomēr glābšot bērnus no vardarbības - pievienošoties kādai tur starptautiskai konvencijai un tad glābšot - nu - vaia nav joki - jau 30 gadus šitā miljoni silda glābēju un apraudātāju kabatas - bet bērnus kā moca tā moca - un tas arī jūsu dēļ- saeimu jaunu vajagot - nepietiek ka ušakova vietā rīgas lietas ķuzis kārtos ? tiešām nepietiek to ļaunumu piesaukt? !

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Doveika kungs, apžēlojieties! Jūs mežonis esiet?!
Vai tiešām neesiet ievērojis, ka ar katru nākamo saeimu ir tikai sliktāk? Jūs tiešām gribiet , lai mūs sāk dīrāt un mūsu ādiņas tirrgot? Vai kā Čingishana laikos vārīt katlos un apēst? Ļaujiet taču vēl kādu gadiņu paelpot , tad jau viss būs nocirsts un noasfaltēts u n tad jau vienalga, kas saeimā sēdēs
Vai šitā jaunā Rīgas dome- kā raido dzirdu tos saldos solījumvārdus , kas pret īstenību , kā putniņš pret dzelzs sienu atsitas u n beigts nokrīt ... vai tiešām jūs no tā neko ?! ne dzirdiet, ne redziet? Neticu , nemelojiet - visu dzirdiet, visu saprotiet, tik savu demagoģiju kaisiet

Andris Doveiks
pirms 3 gadiem
Šķiet, ka profils ir anonīms, bet tomēr atbildēšu.

RD parāda, kurp dodas šī VALSTS. Tā vienkārši ir ilustrācija procesam, redzamā daļa. Pats process ir "zem deķa". Tieši tāpat, kā ar "Ārstēt pusaudzi, kuram ir uzvedības traucējumi, nozīmē..." Kā Saeima, tā pašvaldību vēlētie ir SISTĒMAS AKTIERU TRUPAS, kuri var spēlēt tikai sistēmas spēli. Un pašvaldības pat ļoti maz ko var mainīt. Tieši tādēļ RD atlaišana ir viltus zāles, ja SAEIMA paliek tā pati - NEPILDA SAVUS LIKUMUS, bet zog valsts budžeta ietvaros. Protams, ir iespēja un pat liela varbūtība, ka nākmā un nākamās Saeimas būs vēl sliktākas, bet ...
Kamēr "mazs bērniņš krustcelēs" "pļūta dēmonokrātijas bikšelēs", tikmēr tie "pamperi" jāmaina, nevis - lai jau paliek tie sadirstie, jo jaunus tāpat piedirsīs. Sadirstos nevar paturēt ne tādēļ, ka nākamie arī tiks sadirsti, bet tādēļ, ka tie sūdi sapūdēs bērna pakaļu.

Kad par esošo varu būs balsos mazāk kā puse no tiem, kuri vispār balso, tad būs laiks un vieta tiem, kuri nav šie sadirstie pamperi. Ja tauta (bērniņš) grib balsot par šim (pietaisīt bikses), tad šo procesu jāpadara tik biežu, lai pat viszombētākie TV vērotāji atcerētos, ka jau iepriekšējā reizē balsoja par šim pašiem. TV zombija atmiņa esot 2-4 nedēļas. Četri gadi lielākajai daļai no viņiem ir melnā cauruma horizonts. Tādēļ - jo biežāk, jo labāk!

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Piemēram - un es maksāju par elektrību vairāk, kaut gan patērēju mazāk. Pokus - fokus -
tāpat par gāzi, par ūdeni, par apsaimniekošanu - par visu maksāju dārgāk - kaut gan patērēju mazāk tāpēc negribu jaunu saeimu - katra jauna saeima nāk pie varas kā izsalcis , izbadējies nezvērs

un nav tā, ka tam nav sakara ar vardarbību, ar noziedzību, ar depresiju , ar bezcerību -šim varas plēsonīgumam un sabiedrības nespējai tam pretoties , to novērst, ir vistiešākais sakars ar vardarbību , kas saiedrībā zeļ un plaukst
https://xtv.lv/rigatv24/video/WR973EJ3pnO-ivars_zarins_atklati_pastasta_kapec_pie_varas_esosie_oik_lietu_velk_garuma

Andris Doveiks
pirms 3 gadiem
Cilvēciņ, es par divām nedēļām augstāk uzrakstīju optimistiski. Tu pat savā rakstītā tekstā nespēj divas sekojošas domas konfrontēt!

"tāpēc negribu jaunu saeimu" - "šim varas plēsonīgumam un sabiedrības nespējai tam pretoties" -

Tu maksā vairāk tādēļ, ka tādi kā Tu nesaprot SISTĒMU, un tādēļ ne tikai nav pat sistēmas skrūves, bet drīzāk kā šķeldas skaidas kurtuvē. Un jūs pat nevēlaties uzsprāgt tai kurtuvē, jūs vēlaties lai sadedzina lēnāk.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
tā - gallopom po evrope stilā spriežot - es domāju, ka patiešām mēs esam milzīgu pārmaiņu priekšā - un to sliktāko pārmaiņu priekšā - mēs kā sabiedrība strauji dodamies arvien lielāka netaisnīguma, negodīguma un vardarbības un bezcerības pieauguma virzienā

vai šī saeima ir pieņēmusi likumus korupcijas izskaušanai, tiesiskuma radīšanai?
ja būs jaunas vēlēšanas - vai visas partijas nesolīs tieši to pašu ?
Un rezultāts?

Inocents Xeno
pirms 3 gadiem
Yess, BRAVO! Perfekti :))... Tikai - ko lai dara apstākļos, kad "skaidas" vaimanā, bet (vēl?) negrib "uzsprāgt"?

Kristīne Simsone
pirms 3 gadiem
Paldies, Nilam, zelta vàrdi! Mūsdienu “jaunais zelts” tik bieži patiešām ir upuri “neveselīgas” gimenes un vides ietekmè. Protams, arī “mīkstàs mammas”, neesot par autoritàti, pieļauj visatļautību un jaunieši bezrobežu pasaulē aiziet pāri horizontiem. Bet - pagaršojot tabletīti, ievelkot gardo “zāles” dūmu, ko jauniešiem iespēja dabūt ik uz soļa, - tur vajag tik maz, lai pusaudzis “noietu no ceļa”. Kārumi un 5D pasaule ir tik vilinoši krāsaina un iedarbīga. Acīmredzot sabiedrības spēja jaunieti ievilināt “atpakaļ uz sliedēm” ir vecmodīga un neefektīva. Mūsdienu jaunieši ir lieliski, kaut sabiedrība saprastu lietas nopietnību un piešķirtu resursus, lai pulētu “esošo zeltu” par “briljantu”. 

WhenWeAll FallAsleep
pirms 3 gadiem
Disonanse, spriedze un trauksme, ko manā sabiedrībā radījušas drūmās ziņas no Bruknas muižas, mazliet pārsteidz, bet šķiet ļoti zīmīga.
Vai grūtak pieņemt Mediņa eksistenci, problemātisko pusaudžu eksistenci vai tomēr savu nevarību šo problēmu priekšā?
Vai varbūt tās ir bailes no sabiedrībai nevajadzīgajiem cilvēkiem, vai problemātiskā pusaudža niknuma sevī?

Katrā ziņā aicinājumu vai impulsu “ārstēt sabiedrību” būtu vēlams kontrolēt, lai sadzirdētu to, ko mēģina pavēstīt trauksme.

Andis Kalviskis
pirms 3 gadiem
Nu jāpiekrit Nilam par situācijas faktu konstatāciju - daudz cilvēku un projektu apkārt pusaudžu problēmai, bet atdeves īsti nav, jo kvantitativie rādītāji nav īsti objektīvi. Šaubos arī, vai 10-15 sesijas pie psihoterapeita kaut ko maina, ja vien tā nav sistēmiska pieeja, kurā tiek iesaistīti visi tuvākie ( ne tikai vecāki). Un tad no valsts puses atliek -farmakoterapija.....nu uz revoluciju šajā jomā nav ko cerēt, visi
spēlē pec esošiem noteikumiem... kaut kur jau Medinam ir taisniba - kardināla apstaklju mainja ar smagu fizisku slodzi dod kādu rezultātu, tomēr vai tas palidz tikt pāri traumām un zaudējumiem? 

Agnese Krivade 1
pirms 3 gadiem
Piekrītu ka zāles tas ir loti loti loti bēdīgi

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Es nezinu, iespējams, ka tas ir komercnoslēpums, bet cik maksātu pusaudžu terapija pie N.Konstantinova?
Savulaik savu nelaiķi māsīcu centos iekārtot pie Mediņa kopienas, bet Lēnās. Māsīca -kura regulāri cieta no varmācības, jau bija vairākās komās bijusi, atteicās uz turieni braukt, jo tur esot ļoti smagi jāstrādā.
Savukārt, visi sieviešu centri , kuri bija paredzēti vardarbībā cietušām sievietēm, vienmēr bija pilni, bet Marta mani 2 x vispār atšuva - īsi un konkrēti. Pat netērēja laiku, lai iekteiktu kaut kādu variantu - nometa klausuli man esot pusvārdā.

Atbildība ir nevis Mediņam , bet valstij - valsts kārtējo reiz nepilda savas funkcijas.
Lai saņemas re-baltica un saskaita - cik naudiņas un kam valsts katru gadu dod naudu un kur tā paliek - ja reiz mums bērni ir jātirgo, bet pusaudži nodzeras, nonarkojas un steidzīgākie - padara sev galu

Kā ir - to mēs redzam ikdienā sev apkārt - kaimiņos , saiedriskā vietā, nereti darbavietās.

Inocents Xeno
pirms 3 gadiem
Jā, cienītā kundze - bet redziet, tā "VALSTS" esam MĒS PAŠI - Jūs, es, arī citi cilvēki. Ja MŪS pārstāvošā Saeima neko nedara, ja tā nekur neder, tā neko nevar - MUMS tā arī IR JĀNOMAINA! Pilnīgi piekritīšu Doveika k-gam: tad jāmaina kaut reizi pusgadā, bet pa 30 gadiem beigās reiz ir jātiek pie valdības, kas PĀSTĀV MŪS - nevis tikai sevi mīļotos, šokterapijas ideologus, ārvalstu labdarus investorus, sabiedrotos vai nesabiedrotos.... Vēl vairāk: ja MUMS neder šī jocīgā partiju oligodemokrātija, tad MUMS arī ir JĀMAINA VALSTS IEKĀRTA! Protams, mierīgi un likumīgi. Varbūt - uz prezidentālu valsti, varbūt arī uz monarhiju: tā, KĀ MUMS, PILSOŅIEM, IR LABĀK UN KĀ MUMS VAJAG. Lai Dievs palīdz!

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Lūk, lasu jauno Rīgas Laiku. Lasu un brīnos.
Rīgas Laiks arī metas svētajā cīņā pret rasismu - un publicē kādas melnādainās pētnieces darbu, kurā savukārt , publicēti vēstures arhīvi sākot ar 16.gs. , kas atkal rāda baltā cilvēka rasismu, ksenofobiju , antisemītismu utt.
Es cenšos , bet nespēju saprast - paga - bet baltos cilvēkus jau arī paverdzināja gan tajā 16.g.s, gan vēl šodien tai pašā AK te poļi, te leiši, te latvieši izrādās verdzībā bijuši - un kur tad melnādaino klusums par tām šobrīd pasaulē lielākajām humānajām katastrofām - genocīdu, kad viena Āfrikas tauta iznīcina citu - tādu pašu Āfrikas tautu un baltais cilvēks tikai piegādā ieročus , ar ko šaut, ne liekot šaut, neko ?

Savulaik, tas pats RL publicēja rakstus par mūsdienu cilvēkēdājiem Āfrikā. Aizmirsu, kurā valstī tas bija, kur diktaroram garšoja cilvēku gaļa un viņam tad turēja tādus - labi baroja un kad vajadzēja svaigu gaļu, tad kāva.

Jautājumu daudz bez gala - vai visi šie '' gudrie'', kuriem Latvijas nodokļu maksātāji dod miljonus un miljonus- nespēj vai apzināti negrib rakstīt pēc būtības?

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Palasiet, kas un kā tiek rakstīts =publicēts SATORI.LV - nosauciet man kaut vienu publikāciju par tiesiskuma, sociālā taisnīguma utt. problēmām.
Arī šajā rakstā par pusaudžiem gan Bruknā, gan visā Latvijā - patiesībā sabiedrībai tā arī nav ne jausmas , ko ar tiem darīt. Bet vai tad pusaudži vien ir problēma? Vai tad nabadzība un beztiesiskums skar tikai pusaudžus ?
IR šonedēļ publicējis rakstu par gadījumu, kad darba vietā darba laikā gāja bojā puisis. Mammai pat doma nenāk prātā , ka darba devēju vai valsti varētu sūdzēt tiesā. Kāpēc? Pareizi - tāpēc , ka tiesāšanās ir tikai bagāto un ļoti bagāto tiesības. Nabagi tāpēc ir nabagi, ka viņiem nav nekādu tiesību.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Tāds ''mēs" nav un līdz ar to nav iespējams, ka "mēs" kaut ko mainam.
To mācīja pamatskolas pirmajās klasītēs - ka perfekts ir princips - skaldi un valdi. Latvija tam ir izcils piemērs - mēs esam čekistu varas sadalīti - pirmkārt jau sociāli, tad nacionāli, tad reliģiski , tad vēl aktivizējušies sorosisti, kas kā saka savu asumiņu piemet un te nu esam - visi brēc - oligarhi brēc- nu nav apmierināti, ka nevar visu tagad un uzreiz, čekisti arī dusmīgi - viņi var apēst daudz vairāk, nu nacionālisti - gan krievu, gan latviešu jau pats par sevi citādi kā brēcot nemaz nevar pastāvēt utt.utjpr.
Un ja mākslinieki brēc, ka šiem neļauj plikus pupus un pakaļas rādīt ( kas savukārt ir skarbi meli, protams), tad literāti turpina brēkt, ka šiem naudas par maz, dodiet vēl un vēl un vēl un tādi kā es brēc līdzi visiem - kā saka - padod tik ziņu. Tas pats tvnet katru dienu raksta, ka pasaules gals klāt - ekoloģiska krīze, 2/3 zīdītāju jau izmiruši, ta pat laikā - vdd ēkai izcirst kokus - labus veselīgus kokus esot labi - kā saka nu un ka ekoloģiskā katastrofa ?! - vdd ēka ta būs

tā kā - jā, protams, jaiet uz baznīcu - kā reiz atceros, ka gribēju pierakstīties Jāņa draudzē uz Bībeles stundām - cita jau nekā vairs nav uz, ko paļauties

Inocents Xeno
pirms 3 gadiem
Nu ja - bet tas ir saprātīgi: iet uz baznīcu; pierakstīties Jāņa draudzē uz Bībeles stundām: paļauties uz to, uz ko VAR paļauties! ;))

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Pamatproblēma ir tā, ka VBTAI vajag papīrus, lai uzrāda, bet kāpēc vispār tāda situācija , ka ne VBTAI ,ne bāriņtiesas neliekas ne zinis, kas notiek ar šiem pusaudžiem - par to klusums, vispār nekāda runāšana par to. Bāreņus, kuri neprot sevi aizstāvēt , valsts aiztirgo uz ārzemēm - bet te pusaudži - kā karsts kartupelis un ak tu laime - redz kāds nelietis uzradies -Mediņš. Nē - nepiekrītu raidījumā AP paustajam, ka Mediņš vainīgs. Vainīga tomēr ir valsts, kura uztur milzīgu bērnu "aizsardzības'" birokrātijas aparātu, kas nekad šo 30 neatkarības gadu laikā nav spējis mūsu bērnus aizstāvēt. Jāsāk būtu ar valsts institūciju atbildību , vai precīzāk - bezatbildību.

Antons Austriņš
pirms 3 gadiem
Šeit jāņem vērā, ka liela problēmas daļa sakņota sistēmas nepieciešamībā gūt labumu, ja tas ir strādajošais un strādātspējīgais, tad ar nodokļu palīdzību, bet ja tas nav strādātspējīgais, tad viņam jāsagadā tādu “aprūpi”, kas nes labumu sistēmai. No šejienes arī priekšroka psihiatrijai, jo var pārdot zāles, tātad veicināt līdzekļu apriti. Savukārt psihoterapija ir laikietilpīgs, nepateicīgs process, jo no tās lielām korporācijām nav peļņa un valstij nodokļi. Kad liela daļa no uzvedības traucējumiem būtu risināmas ar psihotehnikām, meditācijām utml., jaunieši tiek iegrūzti sistēmā, no kuras iznāk laukā dārzeņi...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!