Aktualitātes
31.07.2018

Imanta Ziedoņa muzejā notiks brīvdabas kino vakari

Komentē
0

Sešas piektdienas pašā vasaras izskaņā Ziedoņa muzejā Murjāņos notiks brīvdabas kino seansi, kuros zem klajas debess tiks demonstrētas latviešu režisoru filmas. Pirms katra seansa būs iespējams piedalīties sarunā ar filmas veidotājiem un uzdot sev interesējošus jautājums.

Ziedoņa muzeja brīvdabas kino vakari ir gaidīti notikumi, kuros iespējams jēgpilni pavadīt laiku, baudot Latvijas kino. Kino vakari muzejā norisināsies jau ceturto vasaru un uz tiem aicināts ikviens.

"Turpinot Imantam Ziedonim tik tuvo jaunrades atbalsta misiju, ik vasaru veicinām latviešu kino popularitāti, ceļot gaismā sen vai pat pavisam neredzētas filmas un to veidotājus. Brīvdabas kino vakari sniedz iespēju apvienot augusta zvaigžņu lietus vērošanu ar kultūru, iepazīstot Latvijā tapušas lieliskas filmas," uz kino vakariem aicina Imanta Ziedoņa muzeja radošais direktors Jānis Holšteins-Upmanis.

Pirmais brīvdabas kino seanss Murjāņos notiks 3. augustā, kad zem zvaigžņotajām augusta debesīm tiks demonstrēta režisores Kristas Burānes pilnmetrāžas dokumentālā filma par izcilo scenogrāfu un pedagogu Andri Freibergu – "Pasaka par tukšo telpu" – ar pašas režisores dalību. Savukārt 10. augustā varēs vērot Ināras Kolmanes filmu "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS.", iegrimstot ironiskos, traģikas un humora pilnos stāstos par Homo Sovieticus jeb Padomju cilvēku. Vakara sarunas viesis – Ināra Kolmane. Arī 24. un 31. augustā, kā arī 7., 14. septembrī  "Dzirnakmeņos" varēs vērot Kristīnes Želves režisēto "Mērijas ceļojumu", Roberta Rubīna "Gribētos būt aplim", Mareka Bērenta un Kristiana Luhaera "Savējie sapratīs" 2. daļu, kā arī VFS Films un Lietuvas kopražojumā tapušo "Brīnišķīgie lūzeri".

Augustā kinovakari sāksies plkst. 20:00, savukārt septembrī - 20:30. Kino viesi aicināti ierasties ar groziņu, līdzi ņemot arī kartupeļus, ko kopīgi uzcept uz lielās pannas zem klajas debess un notiesāt. Sīkāka informācija šeit.

Ieejas maksa: 5 eiro, skolēniem/studentiem/pensionāriem 3.50 eiro. Biļešu iegāde – norises vietā pirms pasākuma. Lietus gadījumā brīvdabas kino tiks pārcelts uz Ziedoņa muzeja klēti.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!