Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
tikai viena jēgas puse ir tekstā, otra puse ir lasītājā. lasītāja prāts meklē tādu trauku, kur ielikt savu jēgu. tas trauks nav labs vai slikts - tas vienkārši vai nu atbilst, vai neatbilst.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Pilnīgi piekrītu par intelektuālo aizkustinājumu. Vēl ir variants, ka aizkustinājums rodas no pašas formas. Piemēram, man ir gadījies, ka no partijas reklāmas asaras saskrien acīs. Reklāmas vēstījums ir apzināti konstruēts tā, lai šo aizkustinājumu radītu, un noteiktos apstākļos radīsies reakcija uz stimulu. Pujāta dzejoļi ir pietiekami profesionāli, lai šādi baltie drākelēšanas diegi tur nebūtu redzami, ja speciāli nemeklē. Ja meklē, kaut kādu retorisko paņēmienu ieraudzīsi katrā. Visacīmredzamāk varbūt pēdējā dzejolī, kas rada kulminācijas gaidas. Racionāli saprotama vēstījuma jau tur nav - tad kādu stāsta atrisinājumu mēs gaidām? Reizē tas nav gluži tik vienkārši kā klausoties dziesmu, kuras teksts ir mums nesaprotamā valodā. Ne tikai dzejoļa ritma un tempa dramaturģija ved mūsu pavadā, to dara arī tas anti-saturs, kas ir nevis vienkārši nesaprotams, bet šķiet izteikts tādā valodā, kuru tu zināji iepriekšējā dzīvē vai savā īstajā dzīvē uz citas planētas, pirms tev tika izdzēsta atmiņa.. kaut kā tā.

akmens
pirms 6 gadiem
Anda! Skolots muļķis ir dumjāks par muļķi neskolotu. Atteikšanās (vai tā rakstīt nevarēšana) no klasiskajiem pantmēriem noveda Eiropas dzeju līdz degradācijai.
Ja dzejnieks nav pārsteigts par to, ko uzrakstītā, ko viņš var gaidīt no lasītāja? (Š. B.)
Un nevajag pūderēt smadzenes ar antisaturu - visās valodās valda viena un tā pati loģika. Tikai katram bezprātam ir sava loģika (Šekspīrs).

zīļuks zīle
pirms 6 gadiem
TUR lielākā daļa bija tik slikti dzejoļi,ka es pirmo reiz mūžā nožēloju ka grāmatiņu esmu nopircis...Tos dažus labos jau arī šeit un tagad var izlasīt..Agrāk gan darbi bija smukāki
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!