Aktualitātes
12.06.2018

Bils Geitss katram koledžas absolventam ASV dāvinās grāmatu

Komentē
0

"Microsoft" izveidotājs un viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē Bils Geitss 4 miljoniem šīgada ASV koledžas absolventu dāvinās iespēju bez maksas lejuplādēt Hansa Roslinga grāmatu "Factfulness".

Grāmata Roslings izvirza un iztirzā tēzi, ka pasaule atrodas daudz labākā situācijā, nekā cilvēkiem šķiet. "Viss ir slikti, un šķiet, ka kļūst tikai vēl sliktāk, vai ne?" raksta Roslings. "Kars, vardarbība, dabas katastrofas, korupcija. Bagātie kļūst arvien bagātāki, bet nabagie – arvien nabadzīgāki; un mūsu resursi drīz izsīks, ja vien neīstenosim radikālas pārmaiņas. Šādu pasaules ainu lielākā daļa rietumnieku redz medijos un nēsā savā apziņā. Es to saucu par pārspīlēti dramatisku skatījumu uz pasauli. Tas rada stresu un ir maldinošs… Iespējams ne katrā jomā un ne katru gadu, taču soli pa solim, gadu no gada pasaule uzlabojas. Pēdējos divos gadsimtos dzīves ilgums ir divkāršojies. Lai gan pasaule saskaras ar milzu izaicinājumiem, mēs esam arī sasnieguši milzu progresu."

Grāmatas autors – zviedru ārsts un profesors Hanss Roslings – darbu rakstīja, būdams slims ar vēzi. Pēc tēva nāves grāmatu pabeidza viņa dēls Ola Roslings un vedekla Anna Roslinga-Ronlunda.

Geitss "Factfulness" nosaucis par vienu no svarīgākajām grāmatām, ko lasījis, un par "neaizvietojamu ceļvedi skaidrai pasaules uztverei". "Lai gan es domāju, ka šī grāmata jāizlasa ikvienam, tā būs īpaši noderīga tiem, kas sper soli no koledžas sola nākamajā dzīves posmā," savā blogā raksta Geitss.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!