Photo: unsplash.com
 
Aktualitātes
25.05.2023

Biedrība "Ascendum" aicina piedalīties "Ieklausīšanās foruma" otrajā daļā

Komentē
9

Biedrība "Ascendum" aicina uz "Ieklausīšanās foruma" otro daļu, kurā Rīgas apkaimju biedrību un kultūras organizāciju pārstāvji dalīsies pieredzē par kopienām draudzīgu pasākumu un kultūras notikumu veidošanu. 

Šogad norisinās jau otrais šāda veida forums, un par tā tēmu izvēlēta ieklausīšanās – gan fiziska, gan garīga un politiska prakse pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai. 20. maijā, foruma pirmajā daļā Žaņa Lipkes memoriālā, forums uzmanību galvenokārt vērsa uz kultūras veidotāju pieredzi apkaimju dzīves bagātināšanā un iespējām veidot kopienām vajadzīgu un interesantu mākslas piedāvājumu. Foruma otrajā daļā 3. jūnijā uzmanība tiks pievērsta tieši apkaimju biedrību iespējām un resursiem, lai vitalizētu savu darbību ar kultūras rīkiem.

3. jūnijā, sākot no plkst. 14:00 "Koka Rīga" interesenti tiek aicināti piedalīties veģetāras un bezatkritumu kulinārijas ekspertes Ditas Lases gatavotā kopienas piknikā, kuru papildinās lekcija par ēdiena lomu kopienu stiprināšanā un Rīgas radošās komūnas virtuves "Community Kitchen" praksi, kā arī Čiekurkalna attīstības biedrības un Rīgas Apkaimju alianses valdes locekles  Sandras Feldmanes lekcija par ikdienas kultūrtelpas izveidi Čiekurkalnā.

Foruma otrajā daļā gaidāma arī kultūras žurnālistes Henrietas Verhoustinskas moderēta diskusija par iedzīvotāju padomju izveidi un efektivitāti, publicistes un festivāla "Homo Novus" pārstāves Santas Remeres vadīta saruna ar apkaimju aktīvistiem, kā arī "Ieklausīšanās foruma" pirmās un otrās daļas dalībnieku ieceru īsprezetācijas – tās kopīgi vērtēs foruma dalībnieki, uzvarētājiem piešķirot 300 EUR naudas balvu ieceres realizācijai.

Pieteikšanās dalībai līdz 31. maijam.


Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
9

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!