Aktualitātes
09.11.2022

Bezmaksas telpa darbībai: "Free Riga" izsludina konkursu nevalstiskajām organizācijām

Komentē
0

Solidarizējoties ar nevalstiskajām organizācijām laikā, kad paaugstinās komunālo pakalpojumu cenas un telpu nomas cenu dārdzība, biedrība "Free Riga" izsludina konkursu nevalstiskajām organizācijām (NVO) un nodibinājumiem Latvijā. Balvā – telpa bez maksas uz sešiem mēnešiem lielākajā biedrības ēku projektā "Viskaļi" Čiekurkalnā, kurā šobrīd jau aktīvi darbojas vairāk kā 147 radošo profesiju pārstāvji, uzņēmumi, organizācijas un sociālās iniciatīvas. 

"Ziema tuvojas, un, pretēji cerētajam, ka siltums telpās būs gaidīts viesis, sabiedrībā varēja un vēl pašlaik var just bailes par "pārziemošanu". Tā kā mēs paši, "Free Riga", esam sabiedriska labuma organizācija, tad ļoti labi saprotam šīs bailes par cenu kāpumu, arī mums priekšā ir tā pati ziema, kas citiem. Domājot par to, kā kopīgi pārdzīvot šo krīzes laiku, komandā lēmām, ka it īpaši šobrīd ir svarīgi būt kopā. Nevalstiskais sektors ir dzinējspējs, lielākie pārmaiņu virzītāji – tieši NVO ir tie, kas palīdz uzturēt saliedētu un pilsoniski aktīvu sabiedrību, kas rūpējas par plašu interešu aizstāvību un kvalitatīvu līdzdalību lēmumu pieņemšanā. Mums ir telpa pārziemošanai. Tāpēc mēs aicinām NVO piedalīties pirmajā šāda veida konkursā Latvijā, kura balvā ir vismaz sešus mēnešus ilgs miers par to, kur īstenot savas idejas, virzīt iniciatīvas, rakstīt projektus, jeb vienkārši – darboties," stāsta FREE RIGA ilgtspējas un attīstības vadītāja Zane Ruģēna.

Konkursā aicināta piedalīties jebkura nevalstiskā organizācija vai nodibinājums, ar mērķi solidarizēties un tīkloties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un dalībniekiem Latvijā, veicināt nevalstisko organizāciju iesaistīšanu "Free Riga" aktivitātēs, kā arī, nodrošināt pieejamas izmaksas telpas un auglīgu vidi izaugsmei tādai darbībai, kas vairos sabiedrisko labumu.

Konkursa galvenās balvas ieguvēju noteiks žūrija sešu cilvēku sastāvā, tostarp trīs būs pārstāvji no Viskaļu projektu vadības komandas, kā arī pa vienam pārstāvim no Latvijas Pilsoniskās alianses, biedrības "Čiekurkalna attīstības biedrības" un labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv".

Savukārt  Simpātiju Balvu iegūs divas nevalstiskās organizācijas vai nodibinājumi, par kurām balsos jau esošie "Viskaļu" telpu lietotāji. Balvā – trīs mēnešu telpu nomas līgums bez apkures maksas.

Lai piedalītos konkursā, organizācijas pārstāvjiem no sākuma ir jāatnāk uz telpu apskates ekskursiju "Viskaļos", Viskaļu ielā 36a. Lai pieteiktos uz vienu no ekskursiju laikiem, sava dalība ir jāpiesaka anketā šeit.

Pēc telpu apskates konkursa dalībniekiem būs jāaizpilda pieteikuma veidlapa, kas tiks katram dalībniekam nosūtīta individuāli. Pieteikuma veidlapā būs jāizklāsta savas organizācijas mērķi, vīzija, jānorāda telpas nepieciešamības pamatojums un jāatzīmē vēlamā telpa.

Ar konkursa nolikumu var iepazītes šeit.

Biedrība "Free Riga" ir sabiedriska labuma organizācija, kas atver  rīdziniekiem ēkas, kas netiek izmantotas, lai īstenotu tajās sociālas un radošas koncepcijas, kas balstītas uz kopienas līdzdalību, šīs telpas piedāvājot tiem, kas realizē sabiedrisku un sociāli nozīmīgu darbību. Šobrīd lielākais biedrības ēku projekts, kura vīzijā plānots attīstīt sociālu inkubatoru "Viskaļi - dzīves kvalitātes dizaina institūts", atrodas Čiekurkalnā, Ķīšezera krastā, bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!