Aktualitātes
18.02.2020

Bezmaksas seansos Rīgā izrādīs ASV neatkarīgās filmas

Komentē
0

No 28. februāra līdz 1. martam kinoteātrī "K. Suns" notiks otrais "ASV neatkarīgo filmu festivāls" ("US Independent Film Festival"), kurā būs iespēja novērtēt tādus ASV neatkarīgā kino darbus, kas līdz šim Latvijā uz lielā ekrāna nav bijuši skatāmi.

"Šīgada festivālā skatāmo filmu vienojošā tēma ir dažādība ("diversity"), īpaši ņemot vērā faktu, ka februāris ASV tiek atzīmēts kā "Black History Month". Tam par godu festivālā tiks izrādītas tādas filmas kā izcilā režisora Spaika Lī 1989. gada veikums "Do the Right Thing", filmas "Mēnesgaisma" ("Moonlight") režisora Berija Dženkinsa jaunā filma "If Beale Street Could Talk", kā arī Džona Singltona 1991. gadā tapusī "Boyz n the Hood"," raksta pasākuma rīkotāji, apvienība "Kino kults".

Festivālā kopumā tiks izrādītas sešas filmas, un ieeja uz visiem festivāla seansiem ir bez maksas. Filmas tiks izrādītas angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Festivāla programma:

28. februārī plkst. 18.30: "If Beale Street Could Talk" (2018, rež. Berijs Dženkinss)

Festivāla atklāšanas filma būs režisora Berija Dženkinsa ("Moonlight") veidotā drāma "If Beale Street Could Talk". Filma ir balstīta uz Džeimsa Boldvina romāna ar tādu pašu nosaukumu un stāsta par kādu jaunu sievieti (Kiki Leina), kura cenšas attaisnot savu nepatiesi apsūdzēto iemīļoto, sava gaidāmā bērna tēvu. Redžīna Kinga, kura filmā atveido galvenās varones māti, saņēma "Oskara" balvu kā labākā otrā plāna aktrise.

28. februārī plkst. 21.00: "Boyz n the Hood" (1991, rež. Džons Singltons)

1991. gadā tapusī pieaugšanas drāma "Boyz n the Hood" stāsta par trim draugiem, kuri pavada jaunību un cīnās par savu vietu dzīvē Losandželosas dienvidu rajonā. Filmas režisors un scenārija autors Džons Singltons, kurš pagājušajā gadā devās mūžībā, stāstam iedvesmu smēlās savā un draugu jaunības pieredzē. Filma tika nominēta divām "Oskara" balvām ("Labākais režisors", "Labākais oriģinālscenārijs"), kā arī sagādāja pirmo nopietno lomu Kubam Gudingam junioram un pašu pirmo lomu reperim un aktierim "Ice Cube".

29. februārī plkst. 14.00: "Booksmart" (2019, rež. Olīvija Vailda)

Aktrises un režisores Olīvijas Vaildas debijas pilnmetrāžas filma – komēdija "Booksmart" – stāsta par divām labākajām draudzenēm (Ketlina Dīvere un Bīnija Feldstīna), kuras vidusskolas pēdējā vakarā ir apņēmušās beidzot kārtīgi ballēties. Filma tiek dēvēta par viena no asprātīgākajām pēdējā laika vidusskolas komēdijām, kā arī bieži tiek salīdzināta ar citu vidusskolas komēdiju "Superbad".

29. februārī plkst. 16.30: "The Peanut Butter Falcon" (2019, rež. Tailers Nilsons, Maikls Švarcs)

Tailera Nilsona un Maikla Švarca piedzīvojumu filma "The Peanut Butter Falcon" stāsta par kādu jaunu vīrieti, kuram ir Dauna sindroms un kurš aizmūk no aprūpes centra, lai īstenotu savu sapni – kļūtu par profesionālu cīkstoni. "The Peanut Butter Falcon" iedvesmu smēlusies labi zināmajos Haklberija Fina piedzīvojumos, kā arī galvenās lomas atveidotāja Zaka Gotsagena pieredzē, kuru pašu allaž interesējusi aktiermāksla.

1. martā plkst. 14.00: "Waves" (2019, rež. Trejs Edvards Šulcs)

Treja Edvarda Šulca ("Krisha", "It Comes at Night") veidotā ģimenes drāma "Waves" stāsta par kādas Dienvidfloridas ģimenes pārdzīvojumiem, stāstu sadalot divās daļās – no dēla un meitas perspektīvas. Īpaši atzīmēšanas vērts ir filmas skaņu celiņš – tajā iekļauti tādi mākslinieki kā Kendriks Lamārs, "A$AP Rocky", Eimija Vainhausa, Kanje Vests, "Radiohead" un daudzi citi. Īpaša nozīme filmā Frenka Oušena sarakstītajām kompozīcijām.

1. martā plkst. 16.30: "Do the Right Thing" (1989, rež. Spaiks Lī)

Festivāla izskaņā režisora Spaika Lī 1989. gada meistardarbs "Do the Right Thing". Filma, kas pagājušogad svinēja 30 gadu jubileju, regulāri tiek iekļauta visu laiku izcilāko filmu sarakstos. Lī tika nominēts "Oskaram" par filmas scenāriju, un ASV Kinoakadēmijas atzinību ar nomināciju izpelnījās arī Denijs Aiello par darbu otrā plāna lomā.

Biļetes un vairāk informācijas par festivālu feisbukā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!