Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
09.05.2023

Berlīnē notiks latviešu literatūras un filmu festivāls

Komentē
0

Laikā no 11. līdz 14. maijam Berlīnē notiks latviešu literatūras un filmu festivāls "Vai viegli būt latvietim?", kuru organizē Latvijas literatūras eksporta platforma "Latvian Literature". Festivālā tiks izrādītas filmas "Jelgava 94", "Mātes piens", "Vai viegli būt jaunam?", "Janvāris", "Kiosks" un "Jēkabs, Mimī un runājošie suņi", kā arī viesosies Latvijas rakstnieki Jānis Joņevs un Baiba Zīle.

Festivālā izrādīto filmu "Jelgava 94" un "Janvāris" darbība norisinās 1990. gados, atklājot laiku, kurā Latvija atgūst vai ir tikko atguvusi savu neatkarību. Dokumentālā filma "Vai viegli būt jaunam?" vēsta par notikumiem tieši pirms neatkarības atgūšanas, bet filma "Mātes piens" ir stāsts par Latviju Padomju Savienības okupācijā. Lai iepriecinātu festivāla jaunākos apmeklētājus, tiks izrādīta arī animācijas filma "Jēkabs, Mimī un runājošie suņi", kuras darbība norisinās jau neatkarīgā Latvijā, kā arī īsfilma "Kiosks", kas ir stāsts par ilgām pēc citādas dzīves.

"Mēs šim festivālam esam izvēlējušies divus tematiskos virzienus. Viens no tiem ir latviešu autoru literārie darbi, kuros ir balstītas daudzas pēdējos gados Latvijā tapušās filmas. Otrs festivāla fokuss ir 1990. gadi, kad Vācijā krita Berlīnes mūris, bet Latvija atguva neatkarību un sāka likt pamatus brīvai valstij un nācijai," pastāstīja platformas "Latvian Literature" pārstāve Rita Dementjeva.

Festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties latviešu autoru Vācijā izdotās grāmatas. Festivālā filmas tiks izrādītas oriģinālvalodā ar titriem vācu valodā.

Vairāk par festivālu mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!