Aktualitātes
25.02.2023

Berlināles galveno balvu saņem dokumentālā filma par psihiskās aprūpes centru

Komentē
0

25. februārī pasniegtas 73. starptautiskā Berlīnes kinofestivāla balvas. Galvenā no tām – "Zelta lācis" – piešķirta franču režisora Nikolā Filibēra dokumentālajai lentei "Sur l'Adamant".

Par labāko filmu atzītā kinolente stāsta par Parīzes aprūpes centru "Adamant", kurā  tiek sniegta palīdzība pieaugušajiem ar psihiskiem traucējumiem. Režisors tiecas parādīt mākslas un radošuma lomu atveseļošanās procesā, vienlaikus izpludinot robežu starp klīnikas iemītniekiem un viņu aprūpētājiem.

Otra svarīgākā balva, festivāla žūrijas Grand Prix godalga "Sudraba lācis", piešķirta vācu režisora Kristiāna Pecolda drāmai "Roter Himmel" (Sarkanās debesis) – traģikomēdijai par četriem jauniem cilvēkiem, kuru brīvdienas Baltijas jūras krastā draud izjaukt meža ugunsgrēks.

Tāpat žūrijas "Sudraba lācis" piešķirts franču-portugāļu filmai "Bad Living" par sarežģītajām attiecībām starp piecām sievietēm, kas vada viesnīcu.

Labākā režisora balvu saņēma francūzis Filips Garels par filmu "The Plough" – ģimenes drāmu par izzūdošu leļļu teātra mākslinieku dzimtu.

Šis Berlīnes festivāla gads ieies vēsturē ar jaunāko aktrisi, kas godalgota par labāko aktierdarbu galvenajā lomā – balvu saņēma Sofija Otero, kas filmā "20 000 bišu sugu" atveido 8 gadus vecu zēnu, kas pamazām sāk apjaust sevī citu identitāti.

Savukārt vācu aktrise-transpersona Tea Ēre saņēma "Sudraba lāci" par labāko otrā plāna lomu krimināldrāmā "Till the End of the Night".

Berlīnes kinofestivāls jeb Berlināle ir viens no nozīmīgākajiem filmu festivāliem pasaulē līdz ar Kannu un Venēcijas festivāliem.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!