Aktualitātes
23.12.2019

Benksijs jaunajā darbā Bētlemes zvaigzni aizvieto ar lodes caurumu

Komentē
0

Ielu mākslinieks Benksijs radījis jaunu darbu "Bētlemes rēta", kurā, izmantojot Jēzus Kristus dzimšanas sižetu, asi komentē pašreizējo politisko situāciju Izraēlā un Palestīnā.

Darbs skatāms Benksijam piederošajā viesnīcā "Walled Off", kas atrodas pie bēdīgi slavenās sienas, kas atdala Izraēlas un palestīniešu teritorijas. Tajā redzams Jāzeps, Marija un silītē guļošais Jēzus, savukārt aiz viņiem slejas betona siena, ko rotā lodes caurums zvaigznes formā, radot analoģiju ar Kristus piedzimšanas stāstā svarīgo Bētlemes zvaigzni, kā arī apspēlējot līdzību starp angļu valodas vārdiem "star" ('zvaigzne') un "scar" ('rēta'). Gleznojumu papildina stilizēti uzraksti "mīlestība" un "miers" angļu un franču valodā.

Šajā darbā Benksijs turpina runāt par Izraēlas un Palestīnas konfliktu, kam pievērsa uzmanību arī ar viesnīcas "Walled Off" atvēršanu. Pats mākslinieks to nodēvējis par "viesnīcu ar sliktāko skatu pasaulē", jo katrs numuriņa logs ir vērsts uz augsto betona sienu. Viesnīcu pilda Benksija mākslas darbi, kuros kritizēta Izraēlas okupācija, ebreju apmetnes, militārie kontrolpunkti, kā arī uzraudzības sistēma, un divu gadu laikā to apmeklējuši 140 000 tūristu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!