Sotari
pirms 6 gadiem
Visprastākie kriminālnoziedznieki bija un būs visur un vienmēr. Un par to cepās ik dienu, par katru gadījumu individuāli, citreiz skaļāk, citreiz klusāk.
Šie pieminētie 5000 teroristu upuri, tomēr, bija izvēles jautājums. Izvēlējās nekontrolēti uzņemt katru kurš klauvē, dabūja papildus noziegumus.

Sotari
pirms 6 gadiem
Filozofēt par šo tēmu var riņķī un apkārt, taču man kā primitīvai personai ir tāds neveselīgs ieradums neignorēt rezultātu. Ja es redzu, ka Francija ir kļuvusi par miskasti (manās acīs), kur pūlī gāzt riņķī mašīnas, dedzināt un laupīt veikalus ir ikdienišķa parādība, tad es izvēlos neignorēt šo rezultātu un atteikties no cēloņa- nekontrolētas jebkuru imigrantu uzņemšanas. Protams, ir politiķi, kuri mani un man līdzīgos nevēlēsies dzirdēt un šo mūsu izvēli ignorēs, jo velns slēpjoties detaļās, nevis rezultātā. Rezultātu var vienmēr apskatīt no neskaitāmām pusēm, šķobīt un sagrozīt un pasniegt kā neviennozīmīgu.

Par drošību runājot, es vēlējos atgādināt, ka pēdējais terora akts šeit bija 2000. gadā, kad detonēja spridzeklis Universālveikalā Centrs. Vainīgos neatrada, iemesls- tikai minējumi. Ja atkal pievērsties tīri rezultātam, tad tik reti terora akti Eiropā ir, laikam, tikai pie mums. Par cēloņiem un detaļām spriediet un filozofējiet jūs, šis nav mans lauciņš.

Filozofētājiem šāds bardaks, protams, labpatīk, jo ir milzīga augsne filozofēšanai. Tik daudz strauji augošu sociālo problēmu, cilvēku nesaskaņas un aizspriedumi, iemesli, kāpēc neasimilējas iebraucēji, aizliegt vai atļaut tās vai šitās paražas, vai Maskavas ielu pasludināt par pirmo 'no go' ielu naktīs, vai tā darot tiks diskriminēti vēsturiskie iedzīvotāji, nezvanīt baznīcu zvanus, lai musulmaņiem netraucētu vai tomēr tos vienkārši demontēt utt utt..
Tad vēl būs tik daudz institūcijas un atbildīgie, kuru virzienā varēsiet rādīt ar pirkstu par viņu neizdarībām- policija, drošības dienesti, skolas, politiķi, dažādi soc dienesti un vainīgie neprašanā asimilēt asimilēties negribošos. Un atkal varēsiet par to rakstīt un rakstīt, runāt un runāt. Tik daudz aizraujoša darba. Arī mums, pārējiem, cīnoties ar rezultātu.

Nobeigumā.
Mani aicināja strādāt uz Beļģiju. Ar humoru jautāju- vai jums iebraucēju vēl par maz? Atbilde bija- Tie jau nav strādātāji *smaids*. Tā ka biju dilemmas priekšā- celt ikp šeit vai citā valstī. Kārts iekrita par labu palikšanai, jo arī Beļģija man stipri vien atgādina Franciju ;)

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Par teroru runājot. Nedaudz noapaļojot, var teikt, ka kopš gadsimta sākuma dažādi (pārsvarā islamiskas izcelsmes) teroristi Eiropā un ASV ir nogalējuši ap 5000 cilvēku.
Tajā pašā laikā visprastākie kriminālnoziedznieki šajā laikā EU un USA teritorijā ir nobeiguši vismaz pusmiljonu. Un neviens par to necepas...un pat nedomā tēŗet līdzekļus, lai ko mainītu,,,

Reinis Huseins
pirms 6 gadiem
Šis ir demokrātijas jautājums : ir jānoskaidro, kas ir tas, ko vēlas tautas vairākums. Šobrīd pie varas esošie pat nedomā noskaidrot, ko tauta grib. Būsim godīgi, ja noteiktā sabiedrībā vairākums nevēlas iebraucejus, tad arī paši iebraucēji tajā nejutīsies laimīgi. No otras puses, protams, šai sabiedrībai būs jāatzīst, ka tā nav gatava būt par starptautiskās sabiedrības biedri, ja tā nepilda pašas uzņemtās saistības.

martell
pirms 6 gadiem
Mēs varam izvēlēties vai neizvēlēties. Bet "bēgļi" šeit nepaliek tik un tā. Atvestie pēc sadales nofraktē autobusu un aidā - uz Vāciju. Uz savām kopienām, kur var nesaspringt par integrāciju un pabalsts arī lielāks ir.
Otrkārt, es varu saprast autora tautiešus. 508 miljoni relatīvi nelielā teritorijā, pārsātināts tirgus, katastrofāls bezdarbs starp jauniešiem.. Kādu vēl konkurenci jūs gribat asimilēt? Tradicionālajā kapitāla sistēmā jau tāpat viss ir slikti, un ne tikai Eiropā. Vai tad Trampu neiebalsoja tieši tādu pat apsvērumu dēļ? We will make US great again! Interesanti vai ar šādu saukli politiķi varētu startēt arī Vācijā: Wir machen Deutschland wieder groß??? Autors sajuktu prātā pie šāda scenārija.
Un tomēr visam pamatā ir ekonomika. Nevienam nebija iebildumi ne pret turkiem, ne alžīriešiem, ne marokāņiem, kamēr bija jārestartē labklājība pēc kara. Pirms 27 gadiem nobruka dzelzs priekškars un Berlīnes mūris un kapitāla ekonomika dabūja jaunu grūdienu jaunās teritorijas apgūšanai, un atkal nevienam nebija iebildumu pret iebraucējiem. Piemēram, pēdējo 25 gadu laikā iebraucēju skaits Zviedrijā ir dubultojies - no 8 līdz 18% no populācijas. Bet tagad tas ir izbeidzies. Kopš 2008.gada Eiropas pieaugošā labklājība ir izbeigusies, bet cilvēku pieplūdums ne. Loģiski, ka sabiedrība protestē.
Dažas vārgas balstiņas sauc, ka ir jānoraksta parādi, lai restartētu sistēmu. Tikai kādu, lai restartē? Lūk jautājums, uz kuru nespēj atbildēt ne autors, ne citi gudri prāti.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Paldies!
Komentāru izlasīju ar baudu.
Tā ir šo laiku īpatnība - acīmredzamais tiek šķobīts un locīts no tik daudz pusēm, kamēr pataisīts par ķipa nesaprotamu. Taču acīmredzamība par laimi (kādam - diemžēl) jau tāpēc nepazūd.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Bez Sotari minētā par "izvēles jautājumu", gribētos atzīmēt, ka kriminālnoziegumu līkne ir relatīvi statiska. Šie noziegumi ir, bija un būs.
Islamiskās izcelsmes terors uzradies vairāk vai mazāk tieši pēdējos pat ne pilnos desmit gados.

kuģis
pirms 6 gadiem
Tas ir moderno politisko kopienu varas un izvēles un funkcionālo sviru ziņā - pašām novilkt sev vēlamo robežu starp "plūsmām" un "plūdiem", nevis ļauties vēsturi falsificējošam fatālismam "vienmēr ir bijis x, tāpēc neko, jādara y". Tu esi tik liels, cik tava griba. Ja kopiena negrib, tad negrib, ja kopiena grib apstādināt "plūdus", tad lai mēģina, cik vien tās spēkos, tas ir u pašas kolektīvās sirdsapziņas.

malva
pirms 6 gadiem
Kārtējais ``pētnieks``, kurš nekādīgi nevar attapties, ka nav jēgas pētīt ``bēgļus``, ka jāpēta cēlonis, kas rada ``bēgļus``. Nu tak izpētiet tos, kas provocē kariņus, lai varētu uztaisīt ``bēgļu krīzes``!
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!