Proza
13.12.2013
5

Olavs Grīnbergs
pirms 6 gadiem
Tiešām labi, tēlaini sknīgi. Ja nu vienīgi var piekrist, k navīsti skaidrības par puikas vecumu. Vietumis arī šķiet, ka ir kāda metafora par daudz.

Jānis Melnis
pirms 6 gadiem
Hmm...Vai Jana pati priekš sevis ir nodefinējusi cik tad viņas radītajam puikam ir to gadiņu? Man nez kāpēc(?) šķiet, ka "skaitāmpantiņi" un baidīšanās no tumsas ir raksturīga vienam vecumam, savukārt, sevis graizīšana ar nazīšiem (vai žiletēm) tiek izbaudīta maķenīt vēlāk -
[ Ar ko mums te darīšana(?) : 5 gadīgu žiperi; 7 gadīgu "ļaunuma ģēniju"; 9 gadīgu "akselerātu"(..) Te tomēr prasītos pēc lielākas noteiktības...(smalkāka slīpējuma) ] Bet pa lielam - saistoši, solīdi, profesionāli :)
P.S. Principā bez šī komenta varētu arī iztikt, bet - no otras puses - kāpēc gan nesniegt savu atsauksmi -, ja nu Jana Egle grib zināt - kā lasījās(?)

Kristaps Vecgrāvis
pirms 6 gadiem
Visai pabaiss ne tik skaistās bērnības pastāsts. Sižets labi risināts, valoda denkta un beigas visai atvērtas. Kaut gan ticamākais Markuss nolika ķelli. Aizspēlējās. Puika ticamākais tuvu pie tā vecuma, kad pieaugušie nav nekāda autoritāte, bet jaunu bāku vēl nav. Tā kā - vecāku šim nav, varbūt mazliet ātrāk izaudzis līdz vecumam "skola sūkā" un "griezt vēnas"...

Mortimers
pirms 6 gadiem
Stāsta līkloči sanākuši gana veiksmīgi, bet... Krietni par daudz tēlaino izteiksmes līdzekļu. tik īsā tekstā nav atrasts īsti labs balanss "glāsmainajai lauku idillei" pret "drausmīgo cietsirdību". Valoda nespēj noturēt stāsta potenciālo jaudu. Manuprāt 6-7 gados ir tieksme visam meklēt pamatojumu, kā arī - meklēt vismaz kādu ""balsta personu". Šajā gabalā autore mazu zēnu parādījusi kā aukstu, pašdestruktīvu psihopātu. Bez redzama pamatojuma.
Sevis graizīšana lec laukā & vietumis sarunvaloda pārbliezta ar liekiem tamborējumiem (spilgtākais piemērs pēc "Īlze, kas noticis?").

Patricija
pirms 6 gadiem
paldies par komentāru, man tiešām ir interesanti lasīt viedokļus.
uz jautājumu varu atbildēt - jā, Jana pati sev ir definējusi abu bērnu vecumu, sakarības, cēloņus, notikumu iederību vecumposmā utt.
ja lasītājam ir neskaidrība vai šaubas, tad acīmredzot kaut ko nav izdevies līdz galam pārliecinoši paust.
paldies. :)
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!