Aktualitātes
24.07.2020

Baltvilka balvu 2020 saņem Rasa Bugavičute-Pēce un Lote Vilma Vītiņa

Komentē
1

24, jūlijā, Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā, ar rakstnieka vārdā nosaukto Baltvilka balvu godināti labāko bērnu literatūras darbu autori.

Dzejnieka, dabas pētnieka un publicista Jāņa Baltvilka balva ir augstākā atzinība bērnu literatūras jomā Latvijā – rakstniekiem, dzejniekiem, tulkotājiem un māksliniekiem.

Par Jāņa Baltvilka balvas laureāti rakstniecībā šogad nominēta Rasa Bugavičute-Pēce par garstāstu "Puika, kurš redzēja tumsā".

Savukārt par labāko ilustratori bērnu un jauniešu grāmatu mākslā atzīta Lote Vilma Vītiņa par grāmatu "Dzejnieks un smarža", kas pārsteigusi un iepriecinājusi gan lielus, gan mazus lasītājus.

Žūrijas speciālbalva piešķirta Ievai Jurjānei par ilustrācijām Kārļa Ķezbera grāmatā "Takšelis Makšelis".

Bet Baltvilka balvas starptautiskās laureātes ir lietuviešu autores – rakstniece Jurga Vile un ilustratore Lina Itagaki, kā arī tulkotāja Dace Meiere par vēsturisku lietuviešu bērnu literatūras darbu "Sibīrijas haiku".

Baltvilka balva ir mākslinieces Ineses Brants veidota porcelāna figūra un 1400 eiro naudas prēmija.

Piektdien pasniegta arī uzņēmuma "Latvijas Valsts meži" balva "Jaunaudze" par debiju bērnu un jauniešu literatūrā, un to saņēma Viesturs Ķerus par stāstu "Meža meitene Maija".

Svinīgais pasākums notika Botāniskā dārza šķūnī, un to rīkoja Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Ar klusuma brīdi tika pieminēti nesen aizsaulē aizgājušie literāti Juris Kronbergs un Pauls Bankovskis, kuri arī rakstīja bērniem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!