Aktualitātes
19.07.2021

Baltijas praids izziņo centrālos praida dienas pasākumus

Komentē
0

Jau pēc divām nedēļām no 2. līdz 7. augustam Rīgā notiks lielākais cilvēktiesību notikums Baltijā  – Baltijas praids 2021 – ar galveno vēstījumu "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi!". Baltijas praids 2021 nedēļas ietvaros notiks aptuveni 40 pasākumi – dažādas diskusijas, darbnīcas, filmas un konferences. Savukārt Praida diena, ievērojot Covid-19 noteiktos ierobežojumus, šogad norisināsies kā radošs multimediālais piedzīvojums "Tavs īpašais Baltic Pride", kam 7. augustā ikviens varēs pieslēgties tiešraidē.

"Baltijas praida gājiens, kā jebkurš praida gājiens, simbolizē LGBT+ kopienas un tās atbalstītāju redzamību un tiesības uz vārda un pulcēšanās brīvību. Jau zināms, ka ieraistais praida gājiens šogad nenotiks, bet tā vietā būs krāšņs tiešraides pasākums "Tavs īpašais Baltic Pride", kas sastāvēs no "Praida brauciena" un koncerta "Svini ar lepnumu". Lai nepazaudētu kopības sajūtu, ko rada grandiozais praida gājiens, Baltijas praida organizatori ir parūpējušies, ka dažādos veidos svinībās varēs piedalīties ikviens. Šogad netrūks spilgtu notikumu, pozitīvu pārsteigumu, draudzīgu emociju un saturīgu sarunu," skaidro Kaspars Zālītis, Baltijas praida līdzpriekšsēdētājs.

Pa īpaši izvēlētu maršrutu Rīgas ielās kursēs īpašs Baltijas praida autobuss. Tā kapteinis būs Magnuss Eriņš, kurš ieskandinās pilsētas ielas ar svētkiem atbilstošu muzikālo noformējumu, atskaņojot iemīļotākās un populārākās dziesmas. "Praida brauciena" pasākuma vadītājs būs Rojs Rodžers, kurš aprunāsies ar svētku dalībniekiem un LGBT+ kopienas draugiem – aktīvistiem, uzņēmumiem un organizācijām – īpaši izvēlētā maršruta ietvaros.

Tāpat Baltijas praida organizatori aicina ikvienu atbalstītāju un interesentu šī gada "gājienu" vērot tiešraidē, organizējot skatīšanās ballītes un radot svētku noskaņu savās mājās. Pie nejauši izvēlētām skatīšanās ballītēm organizatori sola pieslēgties tiešraidē.

Baltijas praida noslēgsies ar svētku koncertu "Svini ar lepnumu", kurā uzstāsies tādi mākslinieki kā Ansis, "Bad Habits", "Franco Franco", Marta Grigale,  BDM u.c.

Apmeklētāju skaits būs ierobežots, tāpēc noslēguma koncertu "Svini ar lepnumu" un "Praida braucienu" ikviens aicināts vērot TvNet.lv tiešraidē. Vairākās Rīgas kafejnīcās, bāros un radošajos kvartālos tiks organizēti skatīšanās punkti, aicinot praida dienas centrālos jeb "Tavs īpašais Baltic Pride" pasākumus skatīties kopīgi. Lai pieteiktu skatīšanās punktu, organizatori aicina aizpildīt pieteikumu.

Pasākumu varēs apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Pie pasākuma ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu.

Baltic Pride ir lielākais cilvēktiesību notikums, kas apvieno trīs Baltijas valstu – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas organizācijas. Baltic Pride norisinās secīgi katrā no valstīm katru gadu, sākot ar 2009. gadu, kad pirmais pasākums notika Rīgā, Latvijā.

Baltic Pride 2021 organizē LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka sadarbībā ar Huligan, VUCA, Rozenbauma un māsas radošajām komandām, Kaņepes kultūras centru un Ascendum.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!