Aktualitātes
31.05.2018

"Baltijas pērli" atklās Serebreņņikova filma par Viktoru Coju

Komentē
0

19. septembrī kinoteātrī "Splendid Palace" notiks festivāla "Baltijas pērle" atklāšana ar Kirila Serebreņņikova filmas "Vasara" pirmizrādi.

Pasaules pirmizrādei filma piedzīvoja šīgada Kannu kinofestivālā. Pats Kirils Serebreņņikovs uz to neieradās, jo vēl arvien atrodas mājas arestā, kur arī montēja filmu "Vasara" par leģendāro krievu mūziķi Viktoru Coju.

""Vasara" pārnes skatītāju uz 1980. gadu sākuma Ļeņingradu un stāsta daudziem nedzirdētu stāstu par jaunu mūziķu – populāru grupu līderu – attiecībām. Visas jūtas ir platoniskas un cildenas, savukārt negaidīti iemantotā brīvība jauc prātu un apreibina. Diemžēl vasara ir īsa, un dažkārt tai seko mūžība. Šī ir gan postmoderna rokopera, gan rekviēms pēdējai krievu sētnieku un sargu paaudzei, gan izjusta melodrāma," raksta festivāla rīkotāji.

""Burvīgā "Vasara" spirdzina kā liega nostalģijas vēsma.  Tas ir laiks, kurā viegli elpot.  Tomēr, neraugoties uz ārējo vieglumu, "Vasara" ir sarežģīts talanta un to ieskaujošo mīlestības vibrāciju pētījums… Neparedzams un dramatisks kino," raksta žurnāls "Variety".

Filmā spēlē aktieri Teo Jū, Irina Staršenbauma, Romāns Biliks, Filips Avdejevs, Aleksandrs Kuzņecovs, Jūlija Auga, Ņikita Jefremovs, Aleksandrs Gorčiļins, Lija Ahedžakova, Jeļena Korņejeva, Aleksandrs Baširovs, Seva Novgorodcevs.

Biļetes var iegādāties "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās. Vairāk informācijas par festivālu šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!