Filmas "Iestrēguši" projekta publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
14.07.2021

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā prezentēs trīs Latvijas filmu projektus

Komentē
0

No 1. līdz 12. septembrim Rīgā norisināsies Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs). Dalībai forumā atlasīti 18 dokumentālo filmu projekti no 17 valstīm, tai skaitā 3 no Latvijas.

Forumā filmu veidotāji piedalās ekspertu vadītās darbnīcas un semināros, kā arī ar saviem projektiem iepazīstina potenciālus sadarbības partnerus filmu tirgū. Savukārt plašākai publikai tiek piedāvāta starptautiska dokumentālo filmu programma, kas tiks izrādīta kinoteātrī "K.Suns", sākot no 7. septembra.

Atzīmējot foruma 25. gadu jubileju, portālā filmas.lv bez maksas būs skatāma īpaša filmu programma. Tajā būs apkopotas filmas, kas savulaik prezentētas forumā vēl savā tapšanas stadijā. Informācija par seansiem kinoteātri un bezmaksas filmu programmu būs pieejama augustā.

Forumam var pieteikt projektus, kuru veidotāji pārstāv Baltijas jūras reģiona, Kaukāza un Austrumeiropas valstis, vai projektus, kuros tematiski skartas šo reģionu aktualitātes. No 95 pieteikumiem šogad atlasīti 18 projekti, no tiem trīs ir latviešu režisoru un producentu veidoti.

Režisores Laures Pakalniņas filma "Putnubiedēkļi" rāda dzīvnieku un cilvēku ceļu krustošanos Rīgas lidostā un pēta, kā izpratne par tuvumā dzīvojošo putnu dabu palīdz viņus aizbiedēt un pasargāt no lidmašīnām.

Režisors Staņislavs Tokalovs filmā "Iestrēguši" cenšas izprast Baltijas krievu dzīvi, sarunājoties ar Latvijā dzīvojošas krievu ģimenes trīs paaudžu sievietēm – savu māsu, māti un vecmāmiņu.

Savukārt "Tēva bērni" ir režisora Kārļa Lesiņa personīgs stāsts par savu tēvu un viņa pieciem bērniem. Saliekot kopā atmiņas par tēvu, brāļi un māsas atrod pirms tam nemanītu līdzību viens otrā.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir dibināts 1997. gadā Dānijā, šogad tas norisināsies 25. reizi. Jau 17 gadus foruma mājvieta ir Rīga, kur to rīko Nacionālais Kino centrs.

Plašāka informācija par norisi un izvēlētajiem projektiem meklējama foruma mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!