Aktualitātes
06.09.2018

"Baltajā naktī" notiks Voldemāra Johansona darba "Okeanos" pirmizrāde

Komentē
0

8. septembrī Mākslas muzejā "Rīgas birža" "Baltās nakts" ietvaros notiks mākslinieka Voldemāra Johansona instalācijas "Okeanos" pasaules pirmizrāde. Videodarbs būs apskatāms no 19:00 līdz 01:00.

Darbs tapis, iedvesmojoties no Vima Vendersa filmas "Tik tālu, tik tuvu!" (1993), kurā eņģelis Kasiēls (1993) novēro cilvēku apsēstību ar objektu grafisku attēlojumu un simulakriem, kas sniedzas tik tālu, ka atveidojums top nozīmīgāks par objektu vai pieredzi.

"Šis darbs ir vizuāla plūsma, kur ļoti lielā ātrumā tiek atveidoti šajā brīdī interneta lietotāju publicēti attēli. Tie tiks ņemti no dažādiem sociālajiem medijiem, ko izmanto vairums pasaules iedzīvotāju. "Okeanos" ir eksperimentāls darbs, kas līdz šim nav izstādīts," stāsta mākslinieks Voldemārs Johansons.

Mākslinieka Voldemāra Johansona veidotais "Okeanos" darbojas kā īstermiņa atmiņas cilpa, uztverot aktuālās tendences Interneta lietotāju publicētajā attēlu plūsmā. Šie plūdi tiek pārvirzīti telpiskā 3D visumā, kur brāžas attēlu straume ar ātrumu, kas pārsniedz cilvēka uztveres spēju patērēt redzes sajūtas. Rezultāts ir vizuālas informācijas pārsātinājums, kas satur attēlu pārbagātību, kamēr paši attēli paliek apslēpti kustības straujumā un žilbinošā attēlu troksnī. Attēli ir gandrīz neredzami, tie gāžas virsū neizšķiramā straumē, kļūstot par vizuālu troksni. Šis eksperimentālais kairinājums nav iepriekš pārbaudīts klīniskos pētījumos, tādēļ atbildība par vēlamo seansa ilgumu jāuzņemas pašiem skatītājiem.

"Okeanos" skatītājiem dos iespēju sekot līdzi aktuālajai attēlu straumei, pavadot pasākuma vietā sešas minūtes vai sešas stundas. Instalācija novietota Mākslas muzeja "Rīgas birža" ātrijā (Doma laukumā 6).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!