Aktualitātes
21.07.2021

Augustā pirmizrādi piedzīvos Martas Elīnas Martinsones filma "Tizlenes"

Komentē
0

Šīgada 27. augustā uz kinoekrāniem nonāks Martas Elīnas Martinsones pilnmetrāžas jauniešu filma "Tizlenes", kas stāsta par triju draudzeņu – Sarmītes, Svetas un Katrīnas – piedzīvojumiem 2000. gada priekšvakarā. Trijotne nolēmusi mainīt savu klases "tizleņu" statusu un pabeigt 9. klasi "stilīgo statusā".

Filma "Tizlenes" vizuāli ieturēta "divtūkstošo" stilistikā (operators-inscenētājs ir Aigars Sērmukšs ("Jelgava 94", "Ātrie igauņu puiši", "Spiegs, kurš mans tēvs")) un izmanto atsauces gan uz šī laika populāro kultūru, gan kino klasiku, priekšplānā izvirzot stāstu par pusaudžu sevis meklējumiem, sarežģīto skolas sadzīvi un jaunu meiteņu pašvērtējuma veidošanos globāli un personīgi izšķirīgā laikā. Filmu papildina arī stilistiski iederīgu dziesmu kopa, kurām ir tapuši arī mūzikas videoklipi.

Galvenajām lomām izvēlētas skolas vecuma aktrises – Asnāte Sofija Rožkalne, Ludmila Karpova, Katrīna Dambeniece un Gerda Embure, kurām piebalso arī pieredzējušu un plaši pazīstamu aktieru ansamblis, tostarp Guna Zariņa, Daiga Kažociņa, Ģirts Krūmiņš, Imants Strads, Marija Linarte un Mārtiņš Kalita. Epizodiskas lomas tikušas arī šī laika populārās kultūras zvaigznēm, tostarp reperiem un sociālo tīklu platformu zvaigznēm Jānim Krīvēnam un Edgaram Bāliņam, kā arī reperei Viņa.

Filma, kuras uzņemšana notika 2020. gadā, Latvijas kinoteātros nonāks šī gada 27. augustā. "Tizlenes" producē Latvijas filmu studija "Ego Media", sadarbojoties ar Čehijas kompāniju "8Heads Productions" un vietējā satura ražotāju "Tet studio". Studijas veidoto filmu starpā ir arī režisora Viestura Kairiša "Piļsāta pi upis" (2019), Dāvja Sīmaņa dokumentālā filma "Mūris" (2013), Ilzes Burkovskas-Jakobsenas dokumentālā animācijas filma "Mans mīļākais karš"" (2020) un citas.

"Tizlenes" ir režisores Martas Elīnas Martinsones debijas pilnmetrāžas filma – viņas veidotā spēles īsfilma "Viesturs Kairišs iznāk no meža" (2018) ieguvusi balvu "Lielais Kristaps" kategorijā "Labākā studentu filma", bet 2019. gadā režisore kopā ar Alisi Zariņu saņēma "Lielā Kristapa" balvu par labāko scenāriju spēlfilmai "Blakus" (2019).

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!