Foto: Gunāts Janaitis
 
Aktualitātes
08.07.2021

Augustā notiks Regīnai Ezerai veltīts "Punctum" festivāls "Visticamāk, ka ne"

Komentē
0

Šogad literatūras interneta žurnāls "Punctum" festivālu velta prozas klasiķei Regīnai Ezerai, kurai pērn apritētu 90 gadi. Pārcelto pasākumu laikā "Punctum" festivāls noritēs ar saukli "Visticamāk, ka ne", aizņemoties to no Ezeras grāmatas nosaukuma. Festivālā no 17. līdz 27. augustam notiks Latvijas un ārvalstu literātu lasījumi, performances un koncerti, kā arī lekcijas un diskusijas.

"Punctum" festivāls pievērsīsies Ezeras prozā būtiskām tēmām – varmācībai, traumai, šaubām un nedrošībai. Rakstnieces darbos skaudri iezīmējas pāridarījumu un traumu ēnas vairāku paaudžu garumā. Piemēram, romānā "Varmācība" viņa raksta: "Kamēr pastāv "tiesības nogalināt" tāpēc, ka esmu radības kronis, tāpēc, ka esmu baltais, tāpēc, ka man ir pareizākas formas galvaskauss, tāpēc, ka es esmu tas, kas es esmu, tāpēc, ka piederu pie lielākas tautas, tāpēc, ka varu to darīt nesodīti, tāpēc, ka man ir ierocis, baidīsimies par saviem bērniem."

Pasākumu programmā lekciju sniegs ievērojamais atmiņu pētnieks Aleksandrs Etkinds, literatūras lasījumos piedalīsies autori autori no Latvijas, Itālijas, ASV, Zviedrijas, Igaunijas un Dānijas, kā arī mūziķi Vladislavs Nastavševs, Sniedze Prauliņa, grupa "Ezeri", performances veidos mākslinieces Signe Valtiņa, Anna Salmane, Agnese Krivade un citi. Festivālā notiks arī literāras aktivitātes bērniem, tās veidos rakstniece Santa Remere ar māksliniecēm Elīnu Brasliņu un Viviannu Mariu Staņislavsku.

Šogad "Punctum" festivāls notiks dažādās Rīgas vietās – galvenokārt ārpus centra, tāpēc rīkotāji aicina sekot programmai, kas tiks izziņota jūlija beigās.

Festivāla laikā būs iegādājama grāmata "Regīna Ezera. Re", kurā savas interpretācijas par Regīnas Ezeras prozu snieguši virkne mūsdienu Latvijas autoru. Stāstu krājuma redaktore – Ieva Melgalve, projekta vadītāja – Elvīra Bloma, grāmatas un festivāla dizainers – Aleksejs Muraško.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!