Aktualitātes
01.08.2019

Augustā desmitgadi svinēs laikmetīgās mākslas centrs "Kim?"

Komentē
0

"Kim?" Laikmetīgās mākslas centrs, atzīmējot desmit pastāvēšanas gadus kopš savu durvju vēršanas 2009. gadā, izziņo "Kim? X" programmu.

Augustā "Kim?" Laikmetīgās mākslas centrs svin savu desmitgadi un par godu tai 22. augustā atklās divu jauno mākslinieču – Līgas Spundes un Lienes Pavlovskas – personālizstādes, ko papildinās performatīvs pasākums "Kim? X" atklāšanas vakara izskaņā Tallinas kvartālā.

Savukārt visa augusta garumā "Kim? X" programma tiks īstenota ar literārām un vizuālām aktivitātēm, kas atskatīsies uz "Kim?" arhīvu gan taustāmā formātā – "Kim?" pop-up veikalā –, gan elektroniskā veidā – caur publikācijām dažādos medijos, tostarp "Satori" interneta žurnālā. Savukārt "Kim?" pagalmā, Sporta 2 kvartālā, būs apskatāmas Māra Bišofa zīmētās atbildes uz "Kim?" uzdotajiem jautājumiem, kā arī Kristas un Reiņa Dzudzillo pieteikums Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē – ekspozīcija "ZRwhdZ".

""Kim?" desmit gadi ir pavadīti nemitīgā "laika dejā", ejot uz priekšu, vienlaikus "tinot lenti atpakaļ", atkārtojot žestus un ieviešot jaunus, brīžiem dejojot vienatnē, brīžiem kolektīvā, tomēr neapstājoties ne mirkli. "Kim?" darbības nepārtrauktība šobrīd varētu šķist pašsaprotama, tomēr tā nav nejauša. Aizpildot nenosakāma izmēra tukšumu Rīgas mākslas dzīvē (un ne tikai), "Kim?" desmit gadus ir kustējies un elpojis, lipinot no visdažādākajiem materiāliem vietu, gan fizisku, gan iztēlotu, kur ar zināmu regularitāti satikties tiem, kas jautā, un tiem, kas atbild, lai dejotu, mainoties lomām, tempam, dekorācijām, sarunu tematiem. Desmit gadi ir pietiekams laiks, lai secinātu, ka nenosakāmā izmērā tukšums vismaz daļēji ir aizpildīts ar troksni, kas atbalsojas aiz robežām un izskan kā silts aicinājums atnākt ciemos," stāsta programmas direktors Kaspars Groševs.

Desmit gadu laikā "Kim?" Laikmetīgās mākslas centrs ir organizējis 700 pasākumu, 188 izstāžu Latvijā, 30 izstāžu ārzemēs, pulcējis ap 600 000 apmeklētāju un pēdējo piecu gadu laikā devis iespēju pieciem māksliniekiem viesoties "Kim?" partnerorganizāciju rezidencēs ārzemēs.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!