Aktualitātes
18.08.2020

Atzīmējot "Baltijas ceļa" gadadienu, notiks atbalsta akcija Baltkrievijai

Komentē
0

Lai atbalstītu baltkrievu cīņu pret represīvo Aleksandra Lukašenko režīmu, nākamnedēļ, dienu pirms "Baltijas ceļa" gadadienas, Latvijā notiks atbalsta akcija "Brīvību Baltkrievijai", savukārt 23. augustā Lietuvā visu trīs Baltijas valstu iedzīvotāji pulcēsies akcijā "Baltijas ceļš. Brīvību Baltkrievijai", informē organizatori.

Kā stāsta biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" direktore Kristīne Zonberga, solidarizējoties ar Baltkrievijas tautas brīvības un demokrātijas centieniem, Latvijas iedzīvotāji ir aicināti piedalīties vēsturiskā "Baltijas ceļa" gadadienā 23. augustā, kad Lietuvā noritēs atbalsta akcija "Baltijas ceļš. Brīvību Baltkrievijai" – solidaritātes ķēde no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas līdz Baltkrievijas robežai, kurā vienu no ceļa posmiem jāaizpilda dalībniekiem no Latvijas, bet dienu iepriekš – doties uz Latgali un pievienoties gājienam gar Baltkrievijas robežu.

Latvijas pusē akcija sāksies 22. augusta vakarā Zilupes novadā, Pasienes pagasta Meikšānos, kad no valstu robežu krustpunkta jeb tā dēvētā Draudzības kurgāna plkst. 19:00 sāksies gājiens gar Baltkrievijas robežu. Tā noslēgums notiks 23. augustā Krāslavas novadā Piedrujā, kur plkst. 12:00 norisināsies solidaritātes akcijas atklāšanas pasākums.

No Piedrujas akcijas dalībnieki sāks ceļu uz Viļņu, kur jau Lietuvas pusē apvienosies ar tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas no visiem novadiem dosies uz akciju "Baltijas ceļš. Brīvību Baltkrievijai". Akcija Lietuvā sāksies 23. augusta plkst. 19:00, un iedzīvotājiem tiks nodrošināts transports, lai ikviens interesents varētu piedalīties pasākumā, ievērojot epidemioloģiskos drošības nosacījumus un Lietuvas teritorijā lietojot arī sejas aizsargmaskas.

Dalībnieki no Latvijas var pieteikties, sekojot šai saitei. Latvijas iedzīvotāju dalību koordinēs "Latvijas Pilsoniskā alianse", kas ierādīs katram dalībniekam konkrētu vietu uz autoceļa Viļņa–Minska. Savukārt, lai 22. augustā piedalītos gājienā gar Baltkrievijas robežu, iedzīvotāji ir aicināti pieteikties šeit.

Kā norādīja Zonberga, līdzīgas solidaritātes akcijas notiks arī Igaunijā un Ukrainā, tās visas vienos tēmturis "#FreedomWay".

Akcijas "Baltijas ceļš. Brīvību Baltkrievijai" un gājiena dalībnieki ir aicināti ņemt līdzi Baltkrievijas vai Latvijas karogu un ģērbties baltās drēbēs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!