Aktualitātes
08.06.2021

Atklās filozofijas žurnāla "Tvērums" otro numuru "Izmisums"

Komentē
0

12. jūnijā publikai pieejams kļūs šā gada februāra nogalē dzimušā filozofijas žurnāla "Tvērums" otrais numurs, kura tēma ir "Izmisums". Numuru veidos 13 dažādi jauno autoru raksti, kuri vedinās no dažādiem skatpunktiem un caur dažādām prizmām aplūkot izmisumu.

""Izmisums cilvēkā sastopams ne vien pandēmijas laikā. Ko darīt pēc tam un vai pirms pasaules apstāšanās bija labāk?" vaicā raksta "Neīstā laika izstieptais tukšums" autore Aurēlija Džordana Auzere. Lai arī varētu šķist, ka tieši šobrīd mēs izmisumu izjūtam vistiešāk, tas, visdrīzāk, mums ir klātesošs visu laiku – kā daļa no cilvēka eksistences. Jaunie filozofi centušies notvert un izzināt gan pandēmijas laikā izjusto izmisumu, gan reflektēt par citām tā izpausmes formām mākslā, sociālajā vidē un pat personīgajā dzīvē," raksta žurnāla veidotāji.

Žurnāla galvenais redaktors Toms Babincevs par jauno numuru saka: ""Tvērums" varbūt nevienam nepalīdzēs uzveikt vai rast risinājumu izmisumam. "Tvērums" ir skaidrojošs, dažubrīd izmisumu apkarojošs (t.i. terapeitisks, ciktāl filozofija to spēj). "Tvērums" ir kas līdzīgs atgādinājumam – ja var runāt, tad uz kādu mirkli var būt distancē, zināmā brīvībā no pārdzīvojumiem visā to tagadnīgajā spilgtumā. Arī izmisums var būt blāvs. Tas nevienam nav apsolīts, bet ir iespējams."

"Izmisuma" numurā varēs lasīt Annas Binderes, Sofijas Annas Kozlovas, Rinalda Onckuļa, Didža Daniela Kukaiņa, Elīnas Vendijas Rībenas, Danielas Zālītes, Rūda Bebriša, Jāņa Gaņģa, Mārtiņa Stabinģa, Aurēlijas Džordanas Auzeres, Tomasa Stepiņa, Elizabetes Grinbaltes un Emīla Zaveļa rakstus. Izmisums aplūkots no dažādām perspektīvām – varēs iepazīties ar emo mūzikas filozofisku analīzi, Franca Kafkas izmisuma estētikas raksturojumu, cerības un bezcerības attiecību skaidrojumiem, mūsdienu sociālās realitātes problēmu diagnozi, cilvēka identitātes meklējumiem un citām tēmām. Daži autori jau iepriekš ir publicējušies dažādos Latvijas literārajos un drukas izdevumos, taču citiem šī būs pirmā reize, kad viņu darbs nodots plašākas publikas vērtējumam.

Darba estētisko noformējumu veidojusi māksliniece Adelīna Kalniņa, daļēji turpinot pirmajā numurā aizsākto tekstu "dekonstrukciju" un minimālisma iezīmes.

Žurnāla otrā numura atklāšana sāksies 10:00 Rīgā, Vidzemes tirgū, kur līdz 18:00 būs iespējams satikt jaunā numura autorus, uz vietas iegādāties žurnālus un mākslinieces Spāres Vītolas veidotās "Izmisuma" kartītes, kā arī saņemt pasūtījumus no biedrības "Tvērums" mājaslapas. Pirmajiem "Tvēruma" tirgus galdiņa viesiem būs iespēja saņemt arī pārsteigumu no atklāšanas pasākuma atbalstītāja – kroga un alus darītavas "Labietis".

Savukārt laikā no 19:00 – 22:00 visi ir laipni gaidīti Radio NABA (95,8 FM) viļņos uz atklāšanas diskotēku, kurā īpašu dziesmu listi un programmu sarūpējuši "Tvēruma" biedri un autori. Paralēli tam ieplānota arī virtuālā dejugrīda platformā "Zoom", uz kuru saite tiks ievietota atklāšanas "Facebook" pasākuma diskusijas sadaļā. Links uz pasākumu šeit

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!