Aktualitātes
28.09.2021

Atklāj jaunu Katrīnas Neiburgas kūrētu mākslas telpu "Brīvība"

Komentē
0

Ceturtdien, 30. septembrī, plkst. 19:00 līdz ar mākslinieces Brendas Jansones izstādes "Stigma zem dermas" atklāšanu un Elizabetes Balčus performanci durvis vērs Katrīnas Neiburgas kūrētā mākslas notikumu telpa "Brīvība", kas atrodas Brīvības ielā 40.

Brendas Jansones darbu sēriju "Stigma zem dermas" veido objekti – no dzīva cilvēka miesas noņemtā formā radīts mākslīgs, sintētisks silikona apjoms, kurā tetovēšanas adatas radītus zīmējumus aizvieto ar adatu implantēti cilvēka mati, saglabājot hiperreālu līdzību ar oriģinālu. Caur ādu, matiem un tetovējumiem izstādē tiek pētīts skatījums uz cilvēka ķermeni, to ietverošās stigmas un attieksmes.

Līdzās Brendas izstādei telpas otrajā stāvā tiks izrādīts "Brick bāra seriāls", kura autori ir "Golfclayderman", Pēteris Ķimelis, Dāvis Kaņepe, Ivars Grāvlejs, SRSRT, Evelīna Vida, Andrē Vida un Katrīna Neiburga.

Ideja par "Brīvību" radusies pēc pandēmijas laikā pieredzētā kultūras un sociālās dzīves izsīkuma caur vēlmi šajā tumšajā sezonā rīkot kvalitatīvus, emocionāli un intelektuāli vērtīgus kultūras notikumus brīvā, neformālā, institucionāli nenoslogotā un atvērtā formā. Notikumu producēšanā piedalās interneta žurnāls "Satori" un Henriks Eliass Zēgners, grafiskā dizaina autors ir Aleksandrs Breže, tehniskais producents – Aleksejs Beļeckis.

Izstāde būs skatāma līdz 28. oktobrim. "Brīvības" darba laiks paredzēts 15:00-20:00 no trešdienas līdz sestdienai. Atklāšanas apmeklētājiem jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!