Aktualitātes
13.09.2021

ASV lielākajā žanra filmu festivālā pirmizrādi piedzīvos Aika Karapetjana jaunā filma

Komentē
0

Aika Karapetjana jaunā spēlfilma "Sema ceļojumi", kas veidota filmu studijā "Mistrus Media", atlasīta oficiālajai programmai Amerikas lielākā žanra filmu festivālā "Fantastic Fest", kas notiks no 23. līdz 30. septembrim ASV, Ostinā, Teksasā.

Spēlfilma "Sema ceļojumi" ir Latvijas un Beļģijas kopražojums, ko veido Latvijas filmu studija "Mistrus Media" sadarbībā ar Beļģijas kompāniju "Polar Bear". Filma stāsta par beļģi Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Austrumeiropas vietu meklēt savu tēvu. Negaidītu pavērsienu rezultātā Sems nonāk zemnieku ģimenes gūstā, un no tā viņu, kā izrādās, var glābt tikai kāds mazs sivēns.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kino populārais  beļģu aktieris  Kevins Jansens, kurš filmējies vairākās Eiropā un pasaulē pazīstamās filmās, kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros, – Korālijas Feržē "Atriebība" (2017), Kristiana Volkmana "Slepenā istaba" (2019). Filmā lomas atveido arī Latvijas aktieri Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Normunds Griestiņš. Filmas operators ir Jurģis Kmins, radošajā grupā strādāja arī mākslinieks Jurģis Krāsons, grima māksliniece Maija Gundare, kostīmu māksliniece Liene Dobrāja.

Filma pirmizrādi piedzīvos "Fantastic Fest" – lielākajā  un ietekmīgākajā žanra filmu festivālā Ziemeļamerikā, kas  savā programmā iekļauj jaunākās fantāzijas,  šausmu, zinātniskās fantastikas un asa sižeta spriedzes filmas no visas pasaules. Festivāls katru gadu piedāvā provocējošas  filmas,  īpašu uzmanību pievēršot jaunas kinovalodas un neparastu kinostāstu meklējumiem. Savulaik pirmizrādi Ostinā piedzīvojušas daudzas nozīmīgas filmas, piemēram, Mela Gibsona "Apokalipse" (2006), Paula T. Andersona "Plūdīs asinis" (2007),  Tima Bērtona "Frankenweenie" (1984); festivālā  savulaik  demonstrētas arī režisora Aika Karapetjana iepriekš veidotās filmas "M.O.Ž." (2014) un "Pirmdzimtais" (2017).

"Jebkuram režisoram gribas sasniegt lielāku auditoriju ne tikai Latvijas teritorijā, bet arī ārpus tās. Man ir prieks, ka pēc nesen pieredzētā kinodzīves pārtraukuma mana filma "Sema ceļojumi" būs iemesls skatītājiem atgriezties kinoteātros un ar smaidu sejās skatīties šo ironisko pasaku," stāsta filmas režisors Aiks Karapetjans.

Aika Karapetjana filmas "Sema ceļojumi" Latvijas pirmizrāde plānota 2022. gada sākumā.   

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!