Daimē Arosena
 
Aktualitātes
21.06.2017

Astoņi viesmākslinieki, ko vērts dzirdēt festivālā "Rīgas Ritmi"

Komentē
0

No 28. jūnija līdz 1. jūlijam dažādās galvaspilsētas vietās norisināsies festivāls "Rīgas Ritmi", kas vienkopus pulcēs atzītus pašmāju un ārvalstu džeza māksliniekus. Lai nepalaistu garām vērtīgus muzikālus jaunieguvumus, pievēršam uzmanību astoņiem viesmāksliniekiem, ko vērts redzēt un dzirdēt festivālā.

29. jūnijā Rīgas Doma dārzā uz skatuves kāps brazīliešu ģitārists un komponists Jamandu Košta. Viņa galvenais instruments ir Brazīlijas slavenā septiņu-stīgu ģitāra, ko Jamandu sācis mācīties septiņu gadu vecumā kopā ar tēvu, grupas "Os Fronteiriços" līderi Algakiru Koštu. Mākslinieks var lepoties ar klajā nākušiem 15 studijas albumiem, kā arī kā arī savā īpašumā iegūto, prestižo latīņu "Grammy" balvu jeb "International Cubadisco Award" par albumu "Mafuá".

Tāpat 29. jūnija koncertā būs dzirdama kubiešu dziedātāja un komponiste Daimē Arosena, kuras spēcīgais vokāls ļauj viņu saukt par vienu no spilgtākajām izpildītajiem laikmetīgajā Kubas kultūrā. Arosenas debijas albums "Nueva Era"(2015) ierindots ASV radio stacijas "NPR" gada 50 labāko albumu sarakstā, pieminot, ka albums pilnībā maina stereotipus par to, kas ir Kubas mūzika.

30. jūnijā Rīgas Doma dārzā varēs dzirdēt leģendāro amerikāņu folka un blūza mūziķi Rūtiju Fosteri, kas saspēlēsies ar Latvijas Radio bigbendu. Viņas pēdējie trīs albumi nominēti "Grammy" balvām nominācijā "Labākais blūza albums", kā arī māksliniece ieguvusi sešas "Blues Music Awards" un saņēmusi "Austin Music Award" kategorijā "Labākais sieviešu vokāls".

31. jūnijā Doma dārzu pieskandinās arī akordeonists Simons Zančīnī. "Mana aizraušanās ir improvizācija un muzikālie eksperimenti. Vēlme pēc brīvības un liela zinātkāre – būt muzikālajam celmlauzim, pierādīt akordeona skanējuma neizmērojamās robežas un iespējas," par savu mūziku stāsta mākslinieks.

Savukārt LNB Ziedoņa zālē 30. jūnijā uzstāsies viena no izcilākajām Skandināvu džeza vokālistēm un komponistēm – Sinne Ēga, kas trīs reizes saņēmusi Dānijas Mūzikas balvu kategorijā "Labākais džeza vokāla albums", kā arī koncertējusi Eiropā, Japānā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

1. jūlijā Rīgas Doma dārzā uzstāsies enerģiskā soul un fank grupa no Francijas "Electro Deluxe", kas kopš dibināšanas 2001. gadā paspējusi laist klajā sešus studijas albumus un ar saviem ekspresīvajiem priekšnesumiem kļūt par vienu no pieprasītākajām grupām Eiropas lielākajos džeza un popmūzikas festivālos. Rīgā grupa prezentēs dziesmas no pērn izdotā albuma "Circle" un arī populārākos skaņdarbus no iepriekšējiem albumiem.

1. jūlija koncertā "Electro Deluxe" pievienosies pianiste, akordeoniste, dziedātāja, mūzikas producente un dziesmu autore Magda Džanniku ar savu grupu "Banda Magda". Apdāvinātā māksliniece studējusi prestižajā Berklija Mūzikas koledžā ASV un pēc studiju beigšanas pārcēlusies uz Ņujorku, kur nodibinājusi savu grupu. Tās skanējumu raksturo šarmanta lirika franču valodā apvienojumā ar latino degsmi, ko lieliski pasniedz pati Magda.

Savukārt LNB Ziedoņa zālē 1. jūlijā ar klavierkoncertu uzstāsies "Grammy" balvai nominētais amerikāņu komponists, pianists un mūzikas producents Džons Bīzlijs, kurš sadarbojies ar tādās džeza leģendām kā Mailzu Deivisu, Džeimsu Braunu, Diānu Rīvzu u.c.

Par visiem māksliniekiem lasiet šeit.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!