Aktualitātes
11.03.2020

"Sieviešu stendaps" jaunā izrādē jokos par Aspaziju un Raini

Komentē
0

18. martā plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, gaidāma sieviešu komiķu apvienības "Sieviešu stendaps" programma "Diena, kad Aspazija bija Rainis", kas aicinās no neierasta skatpunkta palūkoties uz dzejnieku biogrāfiju, sadzīvi un leģendām apvītiem notikumiem.

Stendapā uzstāsies Ieva Viese-Vigula, Sanita Grīna, Una Rozenbauma, Alise Zariņa, Marta Elīna Martinsone un Lydia. Stendapu vadīs Inga Gaile. Tajā skanēs joki par Aspazijas un Raiņa biogrāfiskajiem faktiem, viņu sadzīvi un par leģendām kļuvušiem notikumiem – kā Aspazija esot skrējusi kaila pa Esplanādi un pārgriezusi pulksteni, lai Rainis netiktu uz 13. janvāra demonstrāciju, par Raiņa attiecībām ar Mēnesmeitiņu (Olgu Kliģeri) u.c. Tāpat arī caur humoru tiks aplūkotas tādas pretrunīgas tēmas kā Raiņa spēja vai nespēja palīdzēt Aspazijai risināt sadzīviskās problēmas Kastaņolā, dzejnieka neuzticība, sabiedrības stereotipiskās gaidas attieksmē pret abiem dižgariem, Aspazijas nodevas Kārļa Ulmaņa un Josifa Staļina totalitārajiem režīmiem viņas vecumdienās. Tiks piedāvāti dažādi varianti tam, kā pazuda Aspazijas vārds no "Fausta" tulkojuma, un risinātas citas mīklas par līdz šim mazāk zināmo Aspazijas biogrāfijā.

"Sieviešu stendaps" ir 2015. gada 8. martā dibināta sieviešu apvienība, kas četros gados izveidojusies par nozīmīgu sociālu parādību. Tā ir sociāla platforma, kurā runāt par to, kas cilvēkus, neatkarīgi no dzimuma, satrauc mūsu sabiedrības struktūrā un norisēs, un diskutēt par personīgo pieredzi, mēģinot uz traģiskiem un netaisnīgiem notikumiem paraudzīties no tāda skatpunkta, kas atklāj to absurdumu, smieklīgumu un vispārcilvēciskumu.

Ieeja stendapā "Diena, kad Aspazija bija Rainis" – bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!