Aktualitātes
25.10.2022

"Ascendum" meklē brīvprātīgos sarunām ar senioriem

Komentē
0

Pastāv virkne stereotipu par dzīvi senioru namos – lai arī esam novecojoša sabiedrība, daudziem trūkst izpratnes par senioriem un viņu dzīves realitāti. Ar mērķi šo izpratni vairot biedrība "Ascendum" aicina pieteikties brīvprātīgos, kuri gribētu pavadīt laiku ar senioriem un reflektēt par šo pieredzi dienasgrāmatā.

“Ascendum” aicina pretendentus no 21 gada vecuma pieteikties kādam no diviem brīvprātīgā darba periodiem (decembris–janvāris; februāris–marts) SARC “Rūjienas senioru māja”, lai vairāku mēnešu garumā reizi divās nedēļās pavadītu laiku ar senioru nama klientiem, veidojot ar tiem cilvēciskas attiecības, bagātinot viņu dienas ar kopīgām aktivitātēm un reflektējot par savu pieredzi brīvprātīgo dienasgrāmatās. Iepriekšēja pieredze līdzīga veida darbā nav nepieciešama.

Pirms projekta uzsākšanas un tā laikā ar brīvprātīgajiem strādās ekspertu komanda, sniedzot galvenās zināšanas un iemaņas darbā ar senioriem; tiks segtas ceļa, uzturēšanās un ēšanas izmaksas, kā arī nodrošinātas mācības un regulāras domu apmaiņas sesijas ar projekta dalībniekiem un vadītājiem. Mācības notiks nedēļas nogalēs novembra beigās un decembra sākumā.

Pieteikšanās līdz 5. novembrim šeit

Šis projekts tiek organizēts sadarbībā ar SARC "Rūjienas senioru māja" un ir daļa no biedrības “Ascendum” realizētā projekta ""Ascendum” darbība 2022.–2023. gadā”, ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!