Foto: Pexels.com.
 
Aktualitātes
13.02.2023

"Ascendum" aicina uz projektu prezentācijām un diskusiju par eidžismu

Komentē
0

Lai sarunātos par to, kā sabiedriskajā dzīvē iesaistīt "neredzamās" vecumgrupas, trešdien, 15. februārī, no plkst. 16 līdz 18 mākslas galerijas ISSP telpās (Marijas iela 13, Berga Bazārs) notiks biedrības "Ascendum" rīkots prezentāciju un sarunu pasākums. 

2022. gada nogalē "Ascendum" noslēdza pētījumu, kurā ar dizaina domāšanas metodēm pētīta jauniešu pilsoniskā līdzdalība, kā arī aizsāka projektu "Sarunas ar senioriem", kura ietvaros 20 brīvprātīgie četru mēnešu garumā apciemo "Rūjienas senioru māju". 15. februāra vakarā "Ascendum" pastāstīs par projektu rezultātiem un aicinās uz sarunu par senioru un jauniešu iesaistīšanu sabiedriskajā dzīvē.

Jauniešiem veltītā pētījuma mērķis bija noskaidrot skolas vecuma jauniešu (no 13 līdz 18 gadiem) aktuālos pilsoniskās līdzdalības veidus, pārskatīt lēmumu pieņēmēju priekšstatus par pilsoniskās līdzdalības veidiem, apzināt, kādu lomu pilsoniskajā līdzdalībā spēlē kultūra, kā arī iezīmēt potenciālos risinājumus jauniešu pilsoniskās līdzdalības palielināšanai.

Pētījums īstenots, veicot mērķgrupas aptauju ar vairāk nekā 1000 respondentiem visā Latvijā, individuālas intervijas ar jauniešiem, fokusgrupu diskusijas ar piecu pilsētu jaunatnes un izglītības darba profesionāļiem, kā arī veidojot jauniešu koprades darbnīcu, kurā jaunieši paši izstrādājuši potenciālus risinājumus pētījumā atklātajām problēmām.

Pētījuma dizainu veidoja un īstenoja biedrība "Ascendum", biedrības "Eiropas kustība Latvijā" ģenerālsekretāre un eksperte jauniešu pilsoniskās līdzdalības jautājumos Liene Valdmane, kā arī pakalpojumu dizaina speciāliste un Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore Ilze Kundziņa ar savu pētnieku komandu.

Tāpat pasākuma laikā tiks prezentētas atziņas no projekta "Sarunas ar senioriem", kura ietvaros 10 brīvprātīgie gandrīz divus mēnešus ir devušies uz SARC "Rūjienas senioru māja", lai pašrocīgi veidotu komunikācijas saiknes ar aprūpes centra iedzīvotājiem. Pasākuma laikā biedrības pārstāvji dalīsies ar praktiskiem padomiem šāda veida projekta īstenošanai, kā arī ieskicēs stratēģijas, kas palīdz veidot starppaudžu dialogu arī aprūpes institūciju vidē.

Pēc prezentācijām, plkst. 17, visi klātesošie tiks aicināti uz apaļā galda diskusiju, kurā tiks apspriesti aizspriedumi un grūtības, ar kurām jāsaskaras cilvēkiem, kas ir "par jaunu" vai "par vecu", lai pilnasinīgi piedalītos sabiedriskajā dzīvē, kā arī runāts par iespējam, kas paveras, iekļaujot šīs grupas lēmumu pieņemšanā un pilsoniskajā aktivitātēs.

Projektus finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds" (AIF). Uz pasākumu īpaši aicināti nevalstisko organizāciju, jaunatnes darba un izglītības darba profesionāļi, kā arī interesenti, kas vēlas uzzināt par AIF granta piedāvātajām iespējām organizāciju kapacitātes stiprināšanai un sabiedriski nozīmīgu projektu īstenošanai.

Lai pieteiktos pasākumam, lūdzu, aizpildiet anketu šeit vai rakstiet [email protected]. Vairāk par pasākumu "Ascendum" feisbuka lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!