Aktualitātes
23.12.2019

Arturs Skutelis izdod albumu "Lavīna"

Komentē
0

Hiphopa mākslinieks Arturs Skutelis izdevis jaunu albumu "Lavīna", kas veidots sadarbībā ar dažādiem Latvijas viesmāksliniekiem.

""Lavīna" veidota kā mēģinājums restaurēt cilvēka pieredzi," par jauno albumu raksta Skutelis. "Albuma galvenais varonis ir zaudējis atmiņu, bet to ir iespējams atgūt ar īpaša medikamenta "Lavīna" palīdzību, kas ļauj aizmigt un "ieiet" mūzikā. Balansējot starp nomodu un sapni, sapni un murgu, galvenā varoņa dažādie apziņas stāvokļi vijas cauri 21. gadsimta reālijām, pārdzīvojumiem un identitātes meklējumiem, kurus pavada centieni atcerēties."

"Lavīnas" skanējums veidots sadarbībā ar tādiem latviešu bītmeikeriem kā Oriole, ansis, Rihards Štrauss, NiklāvZ un 181h. Ierakstā piedalījušies vairāki viesmākslinieki: aktrise Agnese Cīrule, Dj Vinvins, grupas "Tvērumi" mūziķes Dita Frīdenberga un Alise Golovacka, emsiji Idus Abra un ansis. "Lavīnas" vizuālā noformējuma autors ir Emīls Kālis, un tajā izmantots fragments no Hieronīma Bosa gleznas "Pasaulīgo baudu dārzs". Albums darināts Rīgā, "PKI studijā", laikā no 2018. gada vidus līdz šīgada nogalei.

Arturs Skutelis ir hiphopa mūziķis un tekstu autors, studijas un radošās apvienības PKI dibinātājs, grupas "Tvērumi" līderis. Nominēts Austras balvai, Aleksandra Čaka balvai, Latvijas mūzikas Gada balvai "Zelta mikrofons"; saņēmis Latvijas Hiphopa gada balvu, Zentas Mauriņas balvu, Veronikas Strēlertes piemiņas balvu u. c. godalgas. Savu mūziku viņš raksturo kā avangardisku hiphopu ar dažādu citu žanru klātbūtni, pilnu ar metaforām, vārdu spēlēm un tekstuāliem eksperimentiem, kas savīti pilsētvidē pierakstītos stāstos. 2020. gada 6. martā koncertzālē "Palladium" notiks Artura Skuteļa muzikālo gaitu desmitgades lielkoncerts.

"Lavīna" ir pieejama "Bandcamp", "Soundcloud" u. c. mūzikas straumēšanas lapās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!