Vaniša-Arlīna Gūlda
 
Aktualitātes
08.08.2019

Ar trim pirmatskaņojumiem, džezu un franču mūziku notiks Garīgās mūzikas festivāls

Komentē
0

No 10. augusta līdz 24. augustam pieci festivāla koncerti skanēs Sv. Jāņa baznīcā, Rīgas Domā, Zirgu ielas koncertzālē un "Lielajā dzintarā", Liepājā. Programmā pasaules pirmatskaņojumi, džezs un gospeļmūzika, franču mūzikas meistardarbi, kā arī Imanta Kalniņa Sestā simfonija un Morisa Diruflē Rekviēms.

Šī gada festivāls tiks atklāts 10. augustā Sv. Jāņa baznīcā ar trim pasaules pirmatskaņojumiem – komponistes un diriģentes Līgas Celmas-Kursietes jaundarbu "Dzīvības kokam", Lietuvas koru mūzikas līdera Vītauta Miškina skaņdarbu, kas radīts korim, sitaminstrumentiem, stīgu kvintetam un lietuviešu tradicionālā instrumenta "skudučs" komplektam, kā arī Valta Pūces jaundarbu "Psalmu burtnīca", kura atskaņojumā piedalīsies instrumentālās grupas "Dagamba" mūziķi.

Programmu 15. augustā turpinās džeza un gospeļmūzikas koncerts – Zirgu ielas koncertzālē muzicēs Rīgas Doma kora skolas gospeļu koris Unas Stades vadībā un amerikāņu džeza dziedātāja Vaniša-Arlīna Gūlda (Vanisha-Arleen Gould).

20. augusta programmu vadīs franču multimākslinieks un kora "Mikrokosmoss" diriģents Loiks Pjērs (Loic Pjerre), un tajā iekļauti nozīmīgi darbi – Fransisa Pulenka "Litānija melnajai Jaunavai", Šarla-Marijas Vidora Mesa, kā arī vairāki ērģeļmūzikas skaņdarbi, kurus atskaņos Pireta Aidulo no Igaunijas.

Sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un festivālu "Liepājas vasara" notiks divi nobeiguma koncerti. 23. augustā Liepājā, "Lielajā dzintarā", un 24. augustā Rīgas Domā Māra Sirmā vadībā izskanēs divi lielas formas meistardarbi – komponista Imanta Kalniņa mīlestības darbs Sestā simfonija, kā arī Morisa Diruflē grandiozais "Rekviēms", kas pirmo reizi kora vēsturē tiks atskaņots pilnā redakcijā. 

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, kā arī internetā.

Plašāka informācija par festivālu un koncertiem pieejama šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!