Masanori
pirms 6 gadiem
Man patika "latentie vieglatlēti" :)

skeptiks
pirms 6 gadiem
Esmu nedaudz šokā par autora aprobežotību… :D
Ja nopietni, tik daudz muļķīgu apgalvojumu vienuviet sen nebija gadījies redzēt.

Edge
pirms 6 gadiem
Visi šitie parazītvārdiņi ira "pupu mizas", ja aizmirst ir pats, pats galvenais:
" Kādam brīnumam jānotiek, lai prezidents un premjers reiz Vecgada vakarā atļautos vienkāršo, saprotamo uzrunu: godājamā latviešu tauta, godātās minoritātes, godātie cittautieši..."
Alberts Bels ( Alberts Bels: Nenožmiedza okupācija, savējiem ar' neizdosies )
==============================================================================
Cik sen tas bija, cik nesen vēl tika skandēts:
"Дорогие товарищи! В эти дни весь советский народ, коммунисты всех стран, все прогрессивное человечество торжественно отмечают..." Брежнев

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Lūk, krieva recenzija par "Mazo nakts mūziku":
Мысли мечутся хаотично, с одного на другое перескакивают и умение написать вот так - одно из несомненных достоинств Автора. Мы ведь только пишем последовательно, а мыслим зачастую как раз хаотично, вперемешку о разном. У меня, когда читал, полное ощущение возникло, что в голову к ГГ забрался.
Написано преотлично, Автор, как правило, мастерски словами владеет, причём, не только теми, кои всем известны. Подобно Владимиру Владимировичу (поэта имею в виду, Маяковского, если кто не понял) не боится новые слова выдумывать, виртуозно сшивая ими различные части рассказа.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Taisnību sakot, tāda cilvēka viedoklis par erotiku, kas pamanās to atrast lopu lecināšanā, man ir nu galīgi vienaldzīgs.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"tas erotikas gabals ar faraonu"
normālam cilvēkam nevar būt "erotikas" gabals, tas ir perfekts joks - apvērsnis ar smalku klaju ņirgu par nemākuļu "erotikas" klišejām.
"bija stipri dīvains, lai neteiktu vairāk."
Tas gan tiesa. Daudz, daudz vairāk: kā vienmēr - tam nekā līdzīga nav.
"lai tev miers sirdī"
Paspēšu. Pagaidām manējais ir - "Nemiers"!

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"Par mīlestību uz valodu" un vispār valodas un literatūras (piemēra pēc - manas) vērtējumu piedāvāšu Tev palasīt svaigāko recenzenta atsauksmi, kas atspoguļo krievu literārajos portālos vispārpieņemto analītiskuma, argumentētības un valodas pārvaldības līmeni, kāds latviešiem pat visgudrākajā portālā (šajā, kas par delfiem u.c. ķengājas) nekad nav redzēts, diemžēl:
Первый текст, и сразу открытие!
Прочла конкурсный рассказ Фэлсберга "Фараонова забава" и, для полноты впечатления, его же внеконкурсник "Песнь на двух языках".
Понравились обе вещи. И не просто понравились. Автор настолько органичен в выбранной теме, настолько свободен и не порабощён ею, что это взаимодействие с собственным текстом напоминает отношения между художником и его картиной: мастер творит мир, одновременно являясь сторонним наблюдателем, - увлечённым, но мыслящим и рассуждающим категориями искусства, а не голого натурализма.
Превосходная получилась вещь, Валд Андрович. Не читая комментарии под рассказами, не сверяясь с другими мнениями, до этого не являясь Вашей читательницей, говорю честно: впечатлило. Думаю, что, если бы моё знакомство с жанром "эротика" случилось по Вашим произведениям, то неоднозначная эта тема не была бы задвинута мною на периферию и прочно забыта...
Рассказ "Фараонова забава" - целостная, выверенная до мельчайших деталей, продуманная работа, где каждое слово, - живописное, образное, - тщательно подобрано и верно служит Вам. Настолько верно, что я, очарованная аккуратным авторским слогом, скользила по тексту к финалу, предчувствуя, что читаю описание чего-то совершенно другого, чем то, в чём меня пытается убедить автор, и развязка несёт в себе сюрприз, но... Но, к большому своему удовольствию, так и не смогла разглядеть, кто скрывается под маской.
Это искусство: наносить флёр очарования на физиологически-низменные, грубые, животные проявления. Глазировать их. Покрывать перламутром. Заставлять читателя погружаться в романтическую дымку, скрадывающую, растушёвывающую натурализм взаимоотношений двух полов. Вам, Валд, Андрович, это удаётся. Вы очень органичны в своём творчестве. Не знаю, что ещё скрывает Ваша страничка, но эти две вещи, - "Фараонова забава" и "Песнь на двух языках" заставили задуматься...

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"kur ir mūsu rakstnieku atzīšanās mīlestībā latviešu valodai"
Atklātā tekstā - lūk, no manas paškritikas, kas lasāma gan manas grāmatas priekšvārdā, gan arī Satoros:
"Savā prozaiķa, redaktora, publicista, recenzenta un tulkotāja darbībā Valdis Felsbergs atklājas kā dzimtās valodas patriots"
Bet ir arī citi. Piemēram, vai kāds vispār ir dzirdējis tādu rakstnieku Otvaru Gravu? Bīstos, ka neviens. Pirms desmit gadiem viņam iznāca stāstu krājums "Māņi un māži". Kas tur ir par valodu! Vienkārši tek pār lūpām kā griķu medus ar čilli pipariem. Nē, ne jau kā Zebra mākslīgi izspiestais pagātnes literārā salkanuma pakaļdarinājums, nē: dzīvs teksts, literārais ar žargonu un neesošu vārdu konstrukcijām vienotā organismā ar dažādu dzīvo izlokšņu pērlēm, gan nopietnībā, gan neatdarināmā asprātībā, turklāt viss brīvi, plūstoši, un pilnīgi dabiski, jo tas cilvēks tā runā arī dzīvē. Neviena cita izpildījumā tādu DZĪVAS latviešu valodas bagātību nekad neesmu sastapis, tas ir pilnīgi neatdarināmi un absolūti netulkojami citās valodās, ja nu vienīgi tādam pašam enciklopēdiskam citas valodas virtuozam, kurš sagadīšanās pēc dziļi pārvalda arī latviešu valodu (neticu, ka tāds ir). Bet vai tas nafig kādam ir vajadzīgs? Vai par to ir parādījusies kaut viena atsauksme, recenzija? Nē, tas šedevrs ir aizmirsts, vispār nepamanot. Kāda sūda pēc atzīties mīlestībā tādai valodai, kura pašas tautai pie pakaļas?

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Vēl aizmirsies "jautāts, vaicāts", kuru bezalternatīvo racionalitāti gan nevaru noliegt, tāpēc cīnīties pret tiem ir tikpat bezcerīgi kā pret bezalternatīvo "parkošanos", un paša Bankovska iecienītais kroplis "kā reiz", kuram gan nav pilnīgi nekādas jēgas. Atsevišķi izcilnieki pamanās arī "kā man būt" - tas ir pat kādas dziesmas tekstā.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"Gana" ir viens no daudzajiem lieliskajiem vārdiem, ar ko ir bagāta mūsu valoda un kas nekādi nelaupa valodai arī tā sinonīmus. Bet tas ir jau pierasts, ka latviešiem no saviem vārdiem nāk vēmiens. Apmēram trešā daļa skaistās literārās latviešu valodas tiek uzskatīta par nepiedienīgu lietišķā saskarsmē. Aktuālais vārds, kas kļuvis necenzējams, ir "prasīt". Produktu reklāmās idiotiskais bezjēgas formulējums"jautājiet/vaicājiet" aptiekās/veikalos pilnībā aizstājis normālo "prasiet veikalos". Turklāt "prasīt" nīdēšana nav sākusies piepeši: vispirms parādījās "pieprasiet!" bet pēc tam laikam attapās, ka šai agresijai (izklausās, ka maskā ar ieroci) īsti nav pamata, un sāka meklēt citu kroplu aizstājēju normālajam un pēc jēgas bieži vien neaizstājamajam vārdam "prasīt", lai tikai nebūtu jālieto šī rupjība. Es ceru, cienītā Eikasija, ka no vārda "prasīt" Jums taču arī nāk vēmiens?

Gogolis N.
pirms 6 gadiem
Šis izkatās pēc tulkota konspekta no laikiem, kad faksu sūtīšana bija aktuāla

Spīdola
pirms 6 gadiem
Redzu jau redzu cik ļoti vienaldzīgs, Felsberg. Nu nevari nomierināties! Nu kas Tu par cilvēku?!

Spīdola
pirms 6 gadiem
Lasīju ,ka nomiris vācu bestselleru autors V. Herrendorfs.
Viņu dēvē par vācu jaunākās popliteratūras paaudzes spilgtāko pārstāvi.
Man iepatikās tas nosaukums - popliteratūra. Vienlaicīgi viņam visādas balvas tiek piešķirtas, tai skaitā Leipcigas grāmattirgus balva.
Starp citu, Felsberg, manis pēc tu visu dienu vari sēdēt uz ecēšām, bet tas gabals par faraonu man nepatika, vienalga vai tu viņu vienreiz sauc par erotiku un otrreiz par ironiju -nu nepatīk man.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Labi, Felsberg, dzīvo vien laimīgs, lai Tev veicās, bet tas erotikas gabals ar faraonu bija stipri dīvains, lai neteiktu vairāk. Konkrētāk jau es Tev uzrakstīju,ko es par to domāju. Tā kā pulcē vien ap sevi pielūdzējus,kā jau visi un baudi dzīvi. Kā saka - lai tev miers sirdī.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Kā es saprotu - Tu, Valdiņ tagad forsētā tempā gatavo gan publiku, gan savu krūtežu Lāčplēša ordeņa saņemšanai. Es gan domāju,ka neesi pelnījis. Zini,mārketings tiešām dara brīnumus un gan jau drīz mēs tos piedzīvosim atkal, bet tu pārāk sekli te pa vienu satori "dīķi" ņemies. Es teiktu - ja tāds ir mērķis - tad jāsit pa visām bundžām. Noņem rozā brilles un pavēro,kas notiek apkārt un noslēp zeķē savu diletantismu.
Nu labi - tās bija nodevas manām nepiepildītām pedagoģiskajām ambīcijām.
Par mīlestību uz valodu. Reizēm domāju-kāpēc mūsu teātru reperturārā pastāvīgi nav kāda no Raiņa lugām. Kāpēc ir tik milzīga plaisa starp to literātu pulciņu,kas sev piešķir balvas un slavinājumus,no tā,ko kāri lasa un slavē latvieši ārpus Rīgas.
Vēl es domāju - kur ir mūsu Tolstajas - valdzinošas,dziļi inteliģentas un patiesi talantīgas personības literatūrā? Savulaik Inese Zandere RL skaisti pastāstīja par valodas skaidrību un cilvēka skaidrību - godīgumu. Bet tas bija tā vispārināti - ne uzsverot latvisko vārdu.

Man visu laiku neiziet no prāta Ozoliņa kunga teiktais,ka ir jārada mēslojums labai literatūrai. Un tagad man visu laiku ir sajūta,ka kārtējais jaunrades darbs ir kārtējais mēslojums kaut kam patiesi talantīgam,kam reiz jānāk.
Jā un Otvars Grava - pirmoreiz dzirdu, bet uz tavu viedokli nepaļaujos.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Izlasīju Tatjanas Tolstajas Kisj .Tagad lasu intervijas ar viņu. Un nenormāli skaužu krievus. Un uzdodu jautājumu - kur ir mūsu rakstnieku atzīšanās mīlestībā latviešu valodai, kur ir mūsu Tolstajas ?
Sīknaudā izmainītas, niecīgumā un komercijā izšķīduši , vēl nedzimuši ir mūsu jaunie raiņi, vācieši, ziedoņi.
Mocās te daži aktīvisti sēnalas par graudiem uzdodami un tas ir viss... diemžēl.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Piemēram, šoks - to žurnālisti lieto, lai piesaistītu lasītāju uzmanību, celtu reitngus.
Esmu droša,ka Bankovskis to labi saprot. Bet ... ai nav vērts ..

akmens
pirms 6 gadiem
Paul! Nevajag rakstīt to, kas nevienam (varbūt to vajag tev?) nav vajadzīgs. Raksti par aktuālo, bet tas tev nav pa spēkam. Ja ir, pierādi!

akmens
pirms 6 gadiem
Jūs labi sapratāt seno gudrību, ja gribi dzīvē kaut ko sasniegt - nomainī savās krūtīs sirdi ar krupi. Vispār,vai runa nav par honorāra "atmazgāšanu"" ?

nestandarts
pirms 6 gadiem
Diez, vai man vien uzkrīt uz nerva laika ziņu pēdējā laika īpašā terminoloģija: "saule mīsies ar mākoņiem"? :))

Skolnieks
pirms 6 gadiem
Es nākšu klajā ar ziņu, kurā klaji ņirgāšos par klajā laukā guļošu žūpu.

Eikasija Asija
pirms 6 gadiem
Vai man vienai vēmiens nāk no "gana"? Kas vainas apzīmējumam "pietiekami"? "Ganišana" man liekas pseidointelektuāla un šķebīgi snobiska.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!