Aktualitātes
28.11.2017

Ar sveču taku aicina pieminēt Rumbulā bojāgājušos ebrejus

Komentē
0

Žaņa Lipkes memoriāla vadītāja Lolita Tomsone aicina pieminēt 1941. gadā Rumbulā notikušajā ebreju masu iznīcināšanā bojāgājušos, 30. novembra vakarā no 18:00 līdz 23:00 aizdedzot sveci pie Brīvības pieminekļa.

Divās dienās – 1941. gada 30. novembrī un 8. decembrī notika Rumbulas "akcijas" – lielākās civiliedzīvotāju masu slepkavības Latvijas vēsturē. Tajās gāja bojā 25 000 cilvēku – ebreji no Rīgas geto, bērni un viņu mātes, sievietes un vīrieši, veci cilvēki.

Aicinot uz piemiņas akciju, Tomsone rosina domāt par Rumbulas nozīmi: "Kā ir iespējams nogalināt tikpat cilvēku, cik šodien dzīvo Valmierā un tad par to aizmirst? Domāt, ka tā jau tikai ebreju lieta? Ka tie nemaz nav mūsējie? Šīs divas Rumbulas dienas ir jāpiemin mums visiem, jo tas notika šeit, pie Rīgas. Mums par to jāatceras aiz cieņas pret mirušajiem līdzcilvēkiem. Mums par to jāzina, jo, tikai godīgi, atklāti paraugoties uz šādu ļaunumu, mums ir cerības pārvarēt šaursirdību, jo tieši līdzjūtība pret citu ciešanām mūs padara par cilvēkiem."

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!