Aktualitātes
21.10.2021

Ar stāstu par "baktēriju dīleriem" atsāksies raidījums "Zaļgalvis"

Komentē
0

Svētdien, 24. oktobrī, LTV1 kanālā atgriezīsies "Satori" un "Vides filmu studijas" raidījums "Zaļgalvis", kurā rakstnieks un dabas fotogrāfs Rvīns Varde turpinās viesoties pie cilvēkiem ar aizraujošu dzīvesveidu.

Eko komūnas, dabas apklušana, baktērijas, kompostkaudzes un pat vientulība, ko kliedē dārzs – 20 sēriju garumā caur dažādiem stāstiem uzzināsim vairāk par cilvēka un dabas attiecībām.

Jaunās sezonas pirmajā sērijā "Dzīvais ēdiens" Rvīns tiksies ar mākslinieku apvienību "Edible Alchemy" (Berlīne), kuri sevi dēvē par labo baktēriju dīleriem un pasaules tūrē piestājuši Latvijā, lai apmācītu jauniešus fermentēšanā, raudzēšanā un sālīšanā. Izrādās, ka Latvijā mēs to protam lieliski, bet ne vienmēr apzināmies, cik vērtīgs ir šis dzīvais ēdiens – veselīgs ne tikai gremošanas orgāniem, bet arī planētai. Aleksis un Natālija satiek latviešus Rolandu un Loretu, kuri laukos audzē asos čilli. Cik daudz latvieši zina par labajām baktērijām un mūsu pašu sālīšanas tradīciju vērtību?

Epizode "Dzīvais ēdiens" būs skatāma 24. oktobrī plkst. 18:15 LTV1 kanālā un arī turpmākās epizodes tiks rādītas ik svētdienu plkst. 18.15 LTV1.

Par "Zaļgalvi"

Katrā "Satori" raidījuma "Zaļgalvis" sērijā rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde tiekas ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Raidījums skatāms ik svētdienu plkst. 18:15 LTV1 kanālā. Visus "Zaļgalvja" jaunumus meklē šeit!

Projekts top ar "Latvijas vides aizsardzības fonda" finansiālu atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!