Foto: Kaspars Lielgalvis
 
Aktualitātes
17.05.2023

Ar plašu muzikālo programmu atklās "Totaldobžes" jauno sezonu

Komentē
3

"Totaldobže" mākslas centrā norisināsies divpadsmitās sezonas atklāšanas festivāls. Pasākuma programmā 26.–28. maijā paredzēti akadēmiskās un elektroniskās mūzikas koncerti, laikmetīgās dejas izrāde, dzejas slams, izstāde, dzīvie dīdžeju seti, kakao ceremonijas un bungu nodarbība, kā arī aktivitātes bērniem.

Divpadsmitajā "Totaldobže" sezonā sešu mēnešu garumā mākslas centra darbībā iesaistīti septiņpadsmit jaunieši vecumā līdz 29 gadiem, kuri apgūst kultūrvietas vadīšanu un pasākumu producēšanu, veidojot arī mākslas centra jauno identitāti, dokumentējot pasākumus un koordinējot dažādos "Totaldobže" projektus. Šogad mākslas centrs turpina pērn aizsākto sadarbību ar kultūras aktīvistiem Kišiņevā un aicinās uzstāties "Totaldobže" koncertzālē ne tikai mūziķus un māksliniekus no Rietumu valstīm, bet arī no postpadomju reģiona.

"Totaldobžes" divpadsmitā sezona tiks atklāta piektdien, 26. maijā, koncertzālē ar Lindas Leimanes skaņdarba "Fidelity.Infidelity" pirmatskaņojumu stīgu kvarteta "Sponte" izpildījumā. Festivāla pirmajā dienā tiks atskaņots arī Platona Buravicka skaņdarbs stīgu kvartetam un elektronikai "Zvaigznājs Δ (Delta)", kas arī rakstīts tieši kvartetam "Sponte" un pirmatskaņojumu piedzīvoja "Totaldobže" koncertzālē tieši pirms gada. Pēcāk būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde "Sansara", ko izveidojuši un arī izpildīs jaunie horeogrāfi Arina Buboviča, Ksenija Simonova un Ģirts Dancītis.

Pasākumu ievadā, 27. maijā, apmeklētāji tiek aicināti piedalīties muzikālā meditācijā brīvā dabā, ko vadīs meksikāniete Irali un čīliešu izcelsmes perkusionists Andi Andīns (Andi Andean). Pirms meditācijas ikviens varēs piedalīties kakao ceremonijā, bet pēc meditācijas – iesaistīties Andi vadītajā bungu spēlēšanas nodarbībā. Vakarpusē norisināsies dzejas slams, kurā varēs piedalīties ikviens, kurš vēlas nolasīt savu dzejoli auditorijas priekšā, iepriekš piesakoties.

Svētdiena arī iesāksies ar meditāciju, kas turpināsies ar dejām downtempo un house mūzikas ritmos svaigā gaisā, bet plkst. 19:00 norisināsies galvenais festivāla notikums – kanādiešu elektroniskās mūziķes un komponistes Sāras Davači (Sarah Davachi) koncerts. Sāra Davači galvenokārt, izmanto elektriskās ērģeles, taču to skanējums neatgādina ierasto ērģeļu skaņu, drīzāk skaniski līdzinoties sintezatoriem ar izteiktāku skaņas vibrāciju. Koncertā klausītāji dzirdēs arī viņas skaņdarbu piecām sieviešu balsīm, kurā viņai raksturīgais urbāni meditatīvais skanējums saplūst ar atbalsīm no pārlaicīgās baroka mūzikas. Savukārt festivāls savā izskaņā atgriezīsies pie akadēmiskās mūzikas – Franca Šūberta 14. stīgu kvarteta "Sinfonietta Rīga" izpildījumā.

Visa festivāla garumā seši elektroniskās deju mūzikas producenti un dīdžeji no Berlīnē bāzētas downtempo un house mūzikas apvienības "We-Küyen" un Rīgā bāzētās "Led", rūpēsies par apmeklētāju izkustināšanu gan svētdien pa dienu uz "Totaldobže" āra terases, gan naktīs koncertzālē un mazajā deju zālē mākslas centra 2. stāvā.

Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt mākslinieču Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas pērn Hamburgā izstādīto eksperimentālās mākslas izstādi "Can Nons".

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!