Aktualitātes
09.06.2021

Ar Ozona jaunāko filmu atklās "Splendid Palace" kino terasi

Komentē
0

No 11. jūnija skatītājiem būs atvērta "Splendid Garden" kino terase. Jaunā āra terase, saulei rietot, tiks atklāta ar Fransuā Ozona jaunāko filmu "1985. gada vasara", kas ir mīlas stāsts starp diviem pusaudžiem zēniem Normandijas piejūras pilsētā.

Kino terases "Splendid Garden" koncepcijas autore ir arhitekte Signe Zihelmane. Galdiņi, pie kuriem vasaras kino vakarus baudīs rīdzinieki un pilsētas viesi, savulaik izmantoti tādās latviešu filmās kā "Melānijas hronika", "Emīlija. Latvijas preses karaliene" un citās. Par noformējumu parūpējušies Latvijas kino mākslinieki Ieva Jurjāne, Kristīne Jurjāne un Jurģis Krāsons.

"Kino vasaru Rīgā nolēmām pieteikt ar Eiropas kino festivālu dienvidu elpu, izceļot pilsētas eleganci vakara stundās. Apvienojot to ar uzkodām un vīna glāzi, šādi vasaras vakari var kļūt par lielisku tradīciju Rīgā," uzskata "Splendid Palace" vadītāja Ieva Sīpola. Rūpēs par terases apmeklētāju veselību, organizatori sola ievērot visus piesardzības pasākumus un valstī spēkā esošos noteikumus.

"Fransuā Ozona filma "1985. gada vasara" ir romantisks pirmās iemīlēšanās un identitātes meklējumu stāsts. Ozona filmās realitāte, iespējams, ir erotisko fantāziju atspulgs," "Splendid Palace" kino terases atklāšanai izvēlēto filmu piesaka kinoteātra mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa. Filma pērn iekļauta Kannu kinofestivāla izlasē, bet pirmizrādi piedzīvoja Tallinā, festivāla "Black Nights Film Festival" ietvaros. Daira Āboliņa sola, ka "Splendid Garden" terase vasarā izrādīs Eiropas kino hītus. Jūlijā gaidāma itāliešu režisora Džiovanni Troilo filma "Frīda. Esi sveicināta dzīve", bet augustā – vācu režisora Kristiana Pecolda godalgotā filma "Undīne".

"Splendid Garden" terasi varēs apmeklēt gandrīz katru vasaras vakaru un programmai līdzi sekot kinoteātra mājaslapā. Tāpat iepriekš būs iespēja rezervēt galdiņu. Sliktu laikapstākļu gadījumā seansi tiks pārcelti un biļešu īpašniekiem par to tiks paziņots atsevišķi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!