Aktualitātes
26.02.2019

Ar lasījumiem, lekcijām un diskusijām Rīgā notiks pirmais festivāls sievietēm "Ladyfest"

Komentē
0

Šogad Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā, pirmo reizi notiks festivāls, kas visu marta pirmo nedēļu piepildīs ar sieviešu radītu mākslu un mūziku un dos iespēju iegūt zināšanas un prasmes praktiskās darbnīcās, kā arī aicinās uz sarunām par sievietēm aktuāliem jautājumiem.

"Ladyfest" ir festivāli, kas kopš 2000. gada norisinās dažādu pasaules valstu (ASV, Lielbritānija, Vācija, Īrija, Igaunija) pilsētās. Katrs atsevišķs festivāls tiek organizēts lokāli un neatkarīgi no citiem.

"Ladyfest Riga" sāksies pirmdien, 4. martā, ar dzejas lasījumiem, kuros piedalīsies Anna Auziņa, Ērika Bērziņa, Jeļena Glazova, Madara Gruntmane, Ausma Perons, Līva Marta Roze, Daina Sirmā un Iveta Ratinīka. Vadīs Inga Gaile.

Otrdien, 5. martā, vakaru iesāks Baiba Baikovska, Diāna Ponaskova un Līga Ķikute, kas dalīsies pieredzē ar nepieradinātu randiņu pavērsieniem un to, ka invaliditāte nebūt neliedz būt sievišķīgai. Nedaudz vēlāk sāksies Sieviešu solidaritātes gājiena plakātu darbnīca. Darbnīcai nepieciešamos materiālus nodrošinās biedrība "Centrs MARTA" ar Kanādas vēstniecības atbalstu.

Trešdien, 6. martā, vēsturniece Ineta Lipša un literatūrzinātniece Eva Eglāja-Kristsone lekcijā aplūkos sieviešu pilsonisko un politisko aktīvismu un tā publiskās un privātās izpausmes Latvijā pēc 1918. gada. Kaņepes Kultūras centra telpās notiks arī Džemmas Sudrabas podkāsta kārtējais ieraksts, kurā viesosies pētnieciskā žurnāliste Olga Dragiļeva un māksliniece Mētra Saberova.

Ceturtdien, 7. martā, notiks sarunu vakars "Astoņas mākslinieces, astoņi stāsti", kurā astoņas dažādu paaudžu aktīvi strādājošas mākslinieces rādīs, stāstīs un uzklausīs jautājumus par saviem darbiem. Sarunas dalībnieces: Ieva Balode, Liena Bondare, Elīna Brasliņa, Helēna Heinrihsone, Katrīna Gaile, Ieva Jurjāne, Ingrīda Pičukāne un Mētra Saberova. Vakaru vadīs Rasa Jansone. Paralēli citā telpā bridža entuziastes no Latvijas Bridža federācijas spēlēs bridžu un visus interesentus iepazīstinās ar šo spēli un tās noteikumiem.

Piektdien, 8. martā plkst. 13.00 notiks nu jau par tradīciju kļuvušais Sieviešu solidaritātes gājiens no LR Saeimas līdz Brīvības piemineklim, un to šogad rīko "Centrs "MARTA". Vakarā un visu nedēļas nogali "Kino Bizē" norisināsies "F-Rated" kino dienas, kas veltītas sieviešu veidotam kino.

Sestdien, 9. martā, notiks divas darbnīcas. Darbnīca "Rūpes par sevi" paredzēta mātēm, lai dalītos pieredzē un iegūtu rīkus pašrefleksijai. Darbnīcas vadītājas – Anete Biteniece, Veronika Felcis un Johanna Lorengela. Savukārt radošās runas meistarklasē tiks dota iespēja uzlabot komunikācijas un publiskās runas prasmes, iemācīties izmantot humoru jebkurā vidē, vairot pārliecību par sevi un tikt galā ar stresu. Meistarklasi vadīs Inga Gaile, Aiva Birbele un Linda Curika.

Svētdien, 10. martā, sadarbībā ar LGBT un viņu draugu apvienību "Mozaīka" notiks diskusija "Karjera bez skapja" ar piecām veiksmīgām sievietēm, kuras "nesēž skapī". Pēc tās sarunā ar ginekoloģi Lāsmu Līdaku būs iespējams uzzināt to, ko ikdienā ginekologam nav iespējas vai ir neērti pajautāt. "Ladyfest" beigsies ar darbnīcu, kurā dalīsimies ar prasmēm, kā uzlikt velosipēdam ķēdi, uzšūt maku, aizstāvēt sevi uz ielas un vēl citām ikdienā noderīgām iemaņām.

Vairāk informācijas par pasākumiem "Ladyfest" feisbuka lapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!