Aktualitātes
15.07.2022

Ar izrādi uz Rīgas jumtiem augustā notiks cirka festivāls "Re Rīga!"

Komentē
0

Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" šogad piedāvās aktivitātes divās pilsētas apkaimēs – Sporta ielas kvartālā Rīgas centrā, kā arī Āgenskalnā, Rīgas cirka pagaidu mītnē Zeļļu ielā un arī Āgenskalna tirgus apkārtnē. Festivāls notiks no 17. līdz 21. augustam.

Šogad "Re Rīga!" notiks 10. reizi, un jubilejas gadā festivāls piedāvās plašu programmu ar izrādēm gan no Baltijas, gan citām valstīm. Par šī gada "Re Rīga!" vadmotīvu izvēlēts satikšanās prieks. "Hello, and follow me!" ("Sveiki, un sekojiet man!") aicina programma, atsaucoties uz festivāla galvenajiem viesmāksliniekiem – Beļģijas cirka apvienību "Be Flat", kas Rīgā viesosies ar veselām divām izrādēm – "Follow Me" un "Double You". "Follow Me" ir izrāde-ceļojums pilsētvidē, kas tiek īpaši radīta katrai norises vietai. Skatītāji seko māksliniekiem, kuri netradicionālā veidā – ar parkūra elementiem – pārvietojas pa pilsētvidi: lēkā pa namu jumtiem, karājas zem tiltiem un lodā pa balkoniem.

"Izrādi "Follow Me" plānojām jau 2020. gada festivāla programmā, taču pandēmijas dēļ iecere nerealizējās. Izrādi esmu redzējis vairākās Eiropas pilsētās, un tā katru reizi ir citāda, bet vienmēr skatītāji ir sajūsmā par asprātīgajiem, negaidītajiem risinājumiem. Es pat teiktu, ka šī ir izrāde, kurā piedzīvot katarsi," par izrādi saka Rīgas cirka radošais direktors un festivāla "Re Rīga!" dibinātājs Mārtiņš Ķibers.

Savukārt par otru apvienības izrādi Mārtiņš Ķibers saka: "Ne velti šos māksliniekus dēvē par hameleoniem – katra viņu izrāde ir pilnīgi atšķirīga. "Double You" ir šedevrs, kas apspēlē tā dēvēto FOMO sindromu jeb cilvēku bailes neuzzināt visu. Katra skatītāju grupa redz tikai daļu no spēles laukuma. Tā ir izrāde par draudzību un dažādību – seši spilgti varoņi satiekas muzikāli ritmiski trakā izrādē un rada brīnumu."

Vēl festivāla programmā iekļauta apvienības "Tripotes la Compagnie" (Beļģija) dzīvespriecīgā izrāde visām paaudzēm "Encore une fois", kā arī neparasti plastiskā un harismātiskā kontorsioniste (t.s. "gumijas cilvēks") Marina Cherry (ASV, Zviedrija, Beļģija) ar izrādi "Only Bones v1.6". Tāpat arī būs iespēja apmeklēt vairākas Baltijas mākslinieku izrādes – aizraujošo un intelektuāli izaicinošo Latvijas un Lietuvas mākslinieku sadarbības izrādi "Up to this Point", ko veidojusi apvienība "Taigi cirkas", kurā piedalās arī Rīgas cirka skolas pasniedzējs un cirka mākslinieks Aleksejs Smolovs. Savukārt "Kanta Company" – vēl viena apvienība no Lietuvas, kas festivāla laikā atradīsies mākslas rezidencē Rīgas cirkā, rādīs savu topošo izrādi "107 Ways to deal with Pressure".

Festivāla laikā notiks arī Rīgas cirka skolas darbnīcas bērniem, kā arī sadarbībā ar Āgenskalna tirgu festivāla nedēļā "Be Flat" mākslinieki vadīs meistarklases skatuves mākslas profesionāļiem no Baltijas (informācija par ieteikšanos – šeit). Pilna programma un sīkāka informācija par māksliniekiem šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!