Edmunds Steins
pirms 2 gadiem
Es gan atļaušos nepiekrist frāzei, ka krievi ir cita civilizācija vai kultūra, nekā rietumos.


Pirmkārt, mums ir pārāk daudz kopīga. Otrkārt, 19. gs angļu tūristi braucot caur Vāciju, raksturoja vāciešus kā zaglīgu tautu, kurai nav iespējams uzticēties. 20. gs austrāliešu biznesmeņi, cenšoties atvērt biznesu Japānā, raksta ka japāņi ir slinki, šai nācijai vispār nav nekādas darba kultūras. Ekonomiskais stāvoklis lielā mērā nosaka "kultūras" līmeni valstī. Ja Krievija būtu demokrātiska, atvērta, caurskatāma sabiedrība, es domāju tās panākumi būtu neizbēgami. Un šajā jautājumā gan jāsaka, ka latviešu teiciens "zivs pūst no galvas" ir vietā. Galu galā, Putins ir Krievijas prezidents-uz-mūžu jau 23 gadus. Tam, kādā stāvoklī šobrīd ir Krievija, nav nekāda attaisnojuma, viss ko Putinisti var izdomāt ir "varēja jau būt arī sliktāk!"

Mārite Kluša
pirms 2 gadiem
Šī nav Alvja Hermaņa tēze, bet Semjuela Hantingtona grāmatas "Civilizāciju sadursme" (1996.) civilizāciju uzskaitījums un prognozēta sadursme ar kartēm.

Mārite Kluša
pirms 2 gadiem
Šī nav Alvja Hermaņa tēze, šī ir Semjuela Hantingtona grāmatas "Civilizāciju sadursme" (1996.) pasaules civilizāciju sadalījums un prognoze par sadursmju neizbēgamību ar kartēm.

Juris Berzins
pirms 2 gadiem
"The Clash of Civilizations" by Samuel P Huntington, starp citu, grāmata izdota arī latviešu valodā kā "Civilizāciju sadursmes". Hantingtons šo darbu ir sarakstījis Balkānu krīzes sakarā un šodienas pasaules notikumu attīstībā lasāmviela ir kļuvusi nedaudz novecojusi, lai gan saglabā savu aktualitāti. Un, kas būtiski - tajā ir dažas ļoti labas tēzes, tajā skaitā - kas (Hantingtona ieskatā) ir civilizācija un kādi vēsturiski, ģeogrāfiski, ģeopolitiski, etniski, reliģiski, ekonomiski un jebkādi citi apstākļi un faktori nosaka civilizāciju robežas un izturēšanos. Iespējams, ļoti iespējams, ka Hermanis ir domājis līdzīgi. Starp citu, arī Hantingtons Krieviju izdala kā atsevišķu civilizāciju.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Un pēdējais - mūsu melu tv vairs neskatos. Ar ko kozina manipulētie ziņojumi atšķiras no putina mediju meliem?

Bet rtl noskatījos Šolca uzstāšanos bundestāgā. Viņš paziņoja,ka dos raķetes Ukrainai un ka vācu armijas apbruņošanai dos 100 miljardus. Bundestāgā visi deputāti piecēlās kājas un var teikt - gavilēja. Kāpēc? Manuprāt,ka tāpēc,ka Šolcs atmeta to radikaluzēto marksistu pašcenzūru un atgrieza elpošanu un galvenais - domāšanu.

Nu mani arī tas ļoti iedvesmoja,kaut gan es - kā to teica slavenākais apbalvitais Latvijas pedofīlu mākslas zvaigzne brekte - paliku pirst dīvānā. Bet tuk un tā jau ar cerībām

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Perfekts piemērs- LTV1 - raidījums Būris par multikulturālismu. Iesaku katram arhīvā replay.lv to noskatīties - vadītājs Dukuls nevar izskaidrot jēdzienu multikulturālusms,bet pirkstu bāžot ekrānā kliedz,ka tas ir labs un ka Latvijā cilvēkiem tas patīk.
Hanovs šauj kā ar automātu - neatstājot ne sekundes simtdaļas iespējamību šaubām, piebildēm ,atrunām. Un tad runā vecās demokrātijas balss - Bičevskis. Runā kā cilvēks - jā tam es piekrītu, nē tam es nevaru piekrist,tāpēc ka.... un tālāk līdzīgi,ka par to var strīdēties, jo arī tā parādība nav viennozīmīga . Pēc mirkļa atkal Hanovs - un atkal kā ar ložmetēju un nobeigumu - multikulturālisms ir labs. Tā arī neļaujot man saprast - kas tas vispār ir tas multikulturālisms.
Tagad - sākoties karam, šie paši vienīgās patiesības teroristi kaunina cilvēkus par Krievijas iebrukuma Ukrainā nosodīšanu. Tā esot naida pret krieviem kurināšana. Intertesanti - ukraiņu šaušana ir slikti,ja to paši saka, bet ja to saka citi- nu piemēram, latvieši. Tad tas ir naids.
Tātad izdomās un izlems visas sabiedrības vietā viņi - radikalizējušies marksisti,kuri būtībā jau terorizē sabiedrību. Un pamēģini pateikt,ka Latvijas krievi balsoja par Putinu. Naida kurinātājs - beztiesas spriedums gatavs

Nu tāds klusais neredzamais karš,kas kā vēzis saēd sabiedrību.
Kad cilvēki baidās runāt,rakstīt, paust viedokli. Tūliņ klāt cenzori ar savu vienīgo patiesību. Un mani tas baida ne mazāk kā putina atomieroču žvadzināšana

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
M. Politycki stāsta,ka pats kopš pusaudža gadiem ir bijis kreiso ideju piekritējs,bet ka tagad viņam iznākot kā Kafkas stāstā,ka viņa idejiskā sistēma viņu pašu apēd. Viņu - tāpēc,ka baltais vīrietis, spiežot atzīt,ka ir rasists, viņa piekrišanu vai pretargumentus pat neuzklausa, viņa dzimtei - vīrietis - neesot nozīme , nē - nevis nav nozīme, bet nav dzimte, viņa viedoklim nav nozīme un ja viņš pats neveiks pašcenzūru - t.i. - savos darbos neatzīs, ka ir rasists- jo baltais, ka ir nelietis- jo vīrietis utt. , tad cenzēs viņa darbus izdevniecības,kuras jau ir noinstruētas uz to stingrāko,kuru terorizēt,kuru likt mierā. Atcerieties par gadījumu Frankfurtes grāmattirgū,kur viena izdevniecība tikai boikotēta, vai precīzāk - tika organizēta skaļa kampaņa tās boikotam,jo tā publicēja šim radikālajam marksismam neatbilstošus autorus.
Piesauktais Hermanis no tiem teroristiem atbēga uz Latviju, M. Politycik aizbēga uz Vīni. Tur tāds pašcenzūras,tāds vienīgās kategoriskās patiesības terors kā Vācijā neesot.
Lūk, tas mani satrauc,ka viena lieta ir karš, kad cilvēkus iznīcina fiziski,bet cita lieta ir,ka arī Latvijā - pie varas nākot A/par /progresīvie - nostiprinās šis vienīgās patiesības terors. Ka ne vairs soc. taisnīgums, tiesiskums, solidaritāte ir demokrštijad pamati,bet minoritāšu tiesības. Un kuri to tā uz sitienu neatzīst - tie ir ienaidnieki, troļļi, kremlisti , nu vispār - necilvēki,ar kuriem nav vērts diskutēt.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Sarežģīti. Var piekrist tam,ka krievi ir no eiropiešiem atšķirīga civilizācija,ar noteikumu,ka mēs Latvijā esam daļa no šīs krievu civilizācijas. Vai mūsos - latviešos
vai precīzāk - nekrievvalodīgos, vairāk eiropeiskais vai krieviskais - neņemos spriest,bet nekur tālu no Krievijas tomēr neesam.
w.cicero.de ir medijs par polit. kult. Noklausījos tur interesantu sarunu ar vācu kreisi liberālo literātu Matthias Politycki. Viņš saka - jo biežāk un ilgāk uzturējies Apv. Kar. ,jo precīzāk izjutis,cik atšķirīgas civilizācijas ir vācieši un briti. Viņš nelieto vārdu - mentalitātes, vai nācijas,vai sabiedrības,bet tieši vārdu - civilizācijas.
Tālāk MP runā par ļoti būtiskām lietām, kuras mani uztrauc pat vairāk kā karš Ukrainā, jo līdzīgi kā karš, tās izjauc pastāvošo lietu kārtību un vietā piedāvā teroru visiem par visu.
Proti - radikalizējies kreisais liberālisms. Par to ir runa
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!