Aktualitātes
06.02.2019

Apdraudēta Latvijas Radio 4 un "LSM.lv" angļu un krievu versiju pastāvēšana

Komentē
0

Latvijas Radio 4 un "LSM.lv" angļu un krievu valodas versiju pastāvēšana ir apdraudēta finanšu trūkuma dēļ, tā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā atklāja sabiedrisko mediju vadība.

Kā ziņo "LSM.lv", Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē sprieda par sabiedrisko mediju juridisko statusu, taču sēdes nobeigumā diskusija ievirzījās par sabiedrisko mediju finansējumu. Sabiedrisko mediju – Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas – vadība informēja, ka pastāv bažas par Latvijas Radio 4 programmas, LSM.lv angļu un krievu versijas turpmāko nodrošināšanu.

Latvijas Radio 4 pastāvēšanai, kā arī Latvijas Radio 1 saturam mazākumtautībai, diasporai un Latgales apraides tehniskai nodrošināšanai nepieciešami 191 000 eiro, savukārt "LSM.lv" angļu un krievu versijām – 121 000 eiro. Līdz šim vairākus gadus nepieciešamais finansējums bija nodrošināts no speciālas programmas līdzekļiem un nebija iekļauts sabiedrisko mediju pamatbudžetā.

Taču pēc otrdien aiz slēgtām durvīm notikušajām budžeta sarunām valdībā tapis zināms, ka Ministru kabinets vairs neesot gatavs atbalstīt šo finansējumu, savukārt no iekšējiem resursiem Latvijas Radio un Latvijas Televīzija to nodrošināt nevar.

"Šis finansējums vairākus gadus sabiedriskajiem medijiem bijis pieejams konkrētā satura un platformu uzturēšanai un veidošanai, ko ir būtiski saglabāt. Pretējā gadījumā gan Latvijas Radio, gan Latvijas Televīzija norāda, ka viņi iekšējo resursu ietvaros nevar šīs funkcijas veikt. Vakar notika budžeta sarunas, kurās iezīmējās, ka šo finansējumu valdība nav gatava atbalstīt," skaidroja Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāja Aiga Grišāne.

Tikmēr Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš ("KPV LV") uzsvēra, ka šos līdzekļus tomēr ir būtiski nodrošināt un pienesums sabiedrībai ir lielāks par finansējumam prasīto.

Šobrīd sabiedriskie mediji darbojas stingras taupības režīmā, kas sākās jau pagājušajā gadā un ko, neraugoties uz krāšņu Latvijas simtgades programmu, piedzīvoja lielākā daļa pamatplūsmas raidījumu, tostarp arī ziņas.

pagājušajā nedēļā ziņoja LTV raidījums "Kultūršoks", no LTV programmas varētu pazust vairāki raidījumi, piemēram, "Nakts ziņas" un raidījums krievu valodā "Dzīve šodien" ("Жизнь сегодня"). Pašlaik raidījumu plānā nav finansējuma raidījumiem "Gudrs, vēl gudrāks" un "Balss pavēlnieks". Tāpat šogad gandrīz par mēnesi tiek samazināta sezonālo raidījumu sezona, tai beidzoties 31. maijā, kā arī atkārtoti tiks apcirpti raidījumu budžeti.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!