Aktualitātes
11.01.2020

Anglijā atvērta aptieka, kur zāļu vietā nopērkama dzeja

Komentē
0

Šropšīras grāfistē Anglijā atvērta pasaulē pirmā "Dzejas aptieka", kur medikamentu vietā nopērkama dzeja.

Aptiekas plauktos atrodamas gan tabletes ar īsām dzejas rindām, gan poētiskas mikstūras un toniki, kas palīdzēs ārstēt dažādus neveselīgus emocionālos stāvokļus: salauztu sirdi, vientulību, bailes no "Brexit" un citus. Tāpat aptiekā atrodas kafejnīca, kurā dzejas terapeitisko efektu iespējams stiprināt ar kafiju, tēju un dažādiem saldumiem. Piemērotākās zāles tiek noskaidrotas privātā konsultācijā, kuras laikā pircējam jāatbild uz dažādiem jautājumiem.

"Dzejas aptieka" atvērta pēc tam, kad popularitāti iemantoja "Ātrā dzejas palīdzība" – busiņš, kas apbraukāja festivālus, konferences, slimnīcas, aprūpes namus, skolas un citas publiskās vietas, sniedzot "pirmo palīdzību" ar tablešu apvalkos iepakotām dzejas rindām. Kā raksta "Dzejas aptiekas" dibinātāja, dzejniece Debora Alma, tās mērķis ir "aizsniegt cilvēkus, kas ikdienā nesaskaras ar dzeju, un gāzt viņu priekšstatu, ka dzeja ir pārāk sarežģīta, nesaprotama un nepieejama."

Mākslas pozitīvo ietekmi uz veselību apstiprina arvien jauni pētījumi, un to izmanto arī profesionāli mediķi, piemēram, 2018. gadā Kanādas ārsti saviem pacientiem sāka izrakstīt mākslas muzeja apmeklējumus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!