Aktualitātes
07.07.2020

Andris Eglītis kopā ar māksliniekiem iekārto savvaļas izstādi

Komentē
0

Izstāde "Savvaļa" mežonīgā dabas teritorijā starp Dūķiem un Jaundrustiem būs aplūkojama no 10. jūlija līdz gada beigām. Savus darbus te iekārtojuši Andris Eglītis, Raitis Hrolovičs, Kate Krolle un Reinis Bērziņš, Austris Mailītis, Katrīna Neiburga, Jānis Noviks, Kaspars Podnieks, Liene Rumpe, Kristīne Upīte un Linda Vidgorčika, bet augustā viņiem pievienosies jauni mākslinieki.

Izstādei nav ierobežota darba laika – tā pieejama jebkuram interesentam visu diennakti. Parka iepazīšanai apmeklētāji var izvēlēties vienu no trim dažādu sarežģītības līmeņu maršrutiem.

"Katrs var izvēlēties, kā "Savvaļu" piedzīvot – kā izpļautu ērti noejamu celiņu, garāku blandīšanās taku vai ne vienmēr sausām kājām brienamu klejojumu ar aptuvenām norādēm. Cilvēks izstādes pieredzes ātrumu nosaka pats. Te var peldēties dīķī un vērot dabas horizontu, palīst zem strūklakas, uzcelt telti un pārnakšņot, apmesties zem nojumes un radīt kaut ko savu, bet var ieskriet tikai uz mirklīti – daba un māksla ar jums visu izdarīs pati," stāsta Andris Eglītis.  

"Savvaļa" ir procesuāls notikums – atklāšana ar notikumu programmu notiks trīs dienu garumā no 10. līdz 12. jūlijam, savukārt augusta sākumā tas piedzīvos vēl vienu atklāšanu ar jaunu mākslinieku dalību. Tāpat interneta portāls "Satori" kopā ar Latvijas literātiem veidos "Savvaļas burtnīcu" kā laikmetīgas prozas un dzejas literatūrpiezīmes par tuvākām un tālākām saistībām ar izstādi. Izstādes aktualitātēm visērtāk sekot līdzi feisbukā un mājaslapā "Savvala.lv", kas tiks palaista tuvākajās dienās.

Plašā dabas teritorija ar pļavām, purvu, mežu un ieaugušām mājokļu drupām vairāku gadu garumā bijusi Andra Eglīša savvaļas darbnīca, vienatnes radošo klejojumu un dabas materiālu ieguves vieta – piemēram, tieši šeit radīti ar Purvīša balvu novērtētie "Zemes darbi", iegūtas dabisko izejmateriālu gleznošanas krāsas no smiltīm, māla, dubļiem, purvā gulējuši bebru apstrādātie baļķi, no kuriem tēstas skulptūras. Ideja par "Savvaļas" iekārtošanu plašākam cilvēku lokam dzimusi jau sen, taču tieši pandēmijas laiks bija impulss to izdarīt, lai turpinātu samazināt pilsētas dzīves ātrumu un pieredzētu vietējo ceļojumu prieku.

Ieeja izstādē ir bez maksas. Lokācijas koordinātas 57°12'43.4"N 25°58'05.7"E, maršuts no Rīgas šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!