Aktualitātes
21.12.2020

Aiks Karapetjans uzņēmis komēdiju

Komentē
0

Decembrī noslēgusies režisora Aika Karapetjana jaunākās spēlfilmas – komēdijas "Sema ceļojumi" –filmēšana. Filma ir Latvijas ("Mistrus Media") un Beļģijas ("Polar Bear") kopražojums. Filmā lomas atveido beļģu aktieris  Kevins Janssens, kā arī latviešu aktieri Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Laura Siliņa, Normunds Griestiņš un Ilona Bagele.

Filma "Sema ceļojumi" (darba nosaukums "Pig’n’Pah") stāsta par beļģu grāmatvedi Semu, kurš spiests doties uz Latviju meklēt latviešu viesstrādnieku Lagzdiņu, kurš it kā nozadzis naudu. Tomēr meklējumi Latvijā Semu ieved pasaulē, kādu viņš nav ne gaidījis, ne iepriekš pieredzējis. Negaidītu pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kura glābt viņu var tikai kāds mazs sivēns.

"Aizbēgušā emigranta Lagzdiņa meklējumos Sems no Beļģijas ierodas vietā, kuru gandrīz visi ir pametuši un kur cilvēki runā viņam nesaprotamā valodā. Sastopoties ar fiziskām grūtībām, Sems apzinās, kas viņa dzīvē līdz šim pietrūcis: mīlestība, ģimene, mājas. Un tas viss notiek vietā, kas nav viņa dzimtene. Filma ir stāsts par maldinošu notikumu un cilvēku uztveri, ar kuru mums nākas sastapties savas dzīves laikā. Mēs pārdzīvojam dažādus šķēršļus un saskaramies ar pārbaudījumiem, lai saprastu vienkāršu patiesību - ja vēlamies būt mīlēti, mums jārūpējas vienam par otru," stāsta filmas režisors Aiks Karapetjans.

"Sema ceļojumi" aizkadra video from Mistrus Media on Vimeo.

Režisora Aika Karapetjana iepriekš veidotās filmas – "M.O.Ž", "Cilvēki tur", "Pirmdzimtais" – guvušas starptautisko un Latvijas auditorijas atzinību.

„Pēdējos gados iezīmējusies auditorijas interese par komēdijas žanru gan Latvijā, gan Eiropā, kas prasa arī kvalitātes pieaugumu. Esam pārliecināti, ka Aika Karapetjana filma "Sema ceļojumi" šo uzdevumu varētu realizēt. Filmas „Sema ceļojumi" ir sabiedrību izaicinoša un reizē izklaidējoša filma. Aiks Karapetjans, būdams sava veida provokators mākslā, ar šo filmu viennozīmīgi paplašina kino robežas. Filmas veidošanā iesaistījušies gan Latvijas, gan Beļģijas, gan Lietuvas kino profesionāļi, kas citos laikos būtu normāla prakse, tomēr pandēmijas laikos tas bija sava veida pārbaudījums," norāda filmas producents Gints Grūbe.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris Kevins Janssens, kurš filmējies tādās Eiropā un pasaulē pēdējos gados zināmās filmās kā režisores Koralijas Feržē filmā "Atriebība" un Kristiana Volkmana filmā "Slepenā istaba", kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros. Filmā lomas atveido arī Latvijas aktieri Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Laura Siliņa, Normunds Griestiņš un Ilona Bagele. Plānots, ka filma "Sema ceļojumi" uz ekrāniem nonāks 2021. gada nogalē.

Spēlfilmas uzņemšana norisinājās Vecpiebalgas un Ērgļu apkārtnē, kā arī Rīgā. Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks Jurģis Krāsons, grima māksliniece Maija Gundare un kostīmu māksliniece Liene Dobrāja.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!