Foto: John Sonderman/Flicrk.com.
 
Aktualitātes
10.08.2022

Ķīniešu mākslinieks un disidents Aijs Veivejs Londonā rīkos ieslodzīto darbu izstādi

Komentē
0

Ķīniešu mākslinieks un disidents Ajs Veivejs šoruden Sautbenkas Mākslas centrā Londonā kūrēs izstādi "Brīvība", kur vienuviet būs skatāmi ieslodzītu cilvēku darbi.

Izstāde aicinās domāt par radīšanu nebrīvē, un to veidos cietumos, garīgās veselības institūcijās, imigrantu aizturēšanas un nepilngadīgo pāraudzināšanas centros ieslodzīto darbi.

Pašu Aju Veiveju 2011. gadā Pekinā aizturēja par Ķīnas autoritārā režīma kritiku. Viņš pavadīja cietumā 81 dienu par "krāpšanos ar nodokļiem", un pēc tam izveidoja darbu sēriju "S.A.C.R.E.D.": nelielas diorāmas, kur attēlotas cietuma kameras ar mākslinieku un sargiem, kas viņu cieši vēro.

"Izstāde fokusēsies uz domāšanas un radīšanas nozīmi ierobežojumu pilnos apstākļos. Daudzi ievērojami mākslas un literatūras darbi radās tieši tad, kad mākslinieks bija ierobežots un apspiests, nevis brīvs," stāsta Veivejs.

Izstādi organizē Kestlera mākslas labdarības biedrība, kas popularizē un pārdod ieslodzīto darbus. Ar izstādi atzīmēs Kestlera balvas 60. gadadienu. Balvu pasniedz par ieslodzīto mākslinieciskiem sasniegumiem Apvienotajā Karalistē. Šīgada Kestlera balvai pieteikti vairāk nekā 6 tūkstoši mākslas darbu.

Plānots, ka izstāde tiks atklāta oktobrī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!