Aktualitātes
16.06.2020

Foto: Aigars Bikše atklāj sešus metrus augstu mediķiem veltītu skulptūru

Komentē
0

16. jūnijā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Rīgā atklāta tēlnieka Aigara Bikšes skulptūra "Mediķi pasaulē", kas radīta, lai pateiktos par veselības aprūpē strādājošo darbu trīs mēnešus ilgušajā ārkārtējās situācijas periodā, kā arī aicinātu cilvēkus aizdomāties par mediķu lomu sabiedrībā.

Sešus metrus augstajā skulptūrā attēlota mediķe, kura izgājusi no procedūru telpas un aizvērtām acīm mazliet izstaipās, sagatavojoties nākamajam darba cēlienam.

"Mediķi uzņemas atbildību par mūsu veselību, kad esam saslimuši. Ar šo skulptūru vēlamies pateikt, ka mūsu kā sabiedrības pienākums ir uzņemties atbildību par to, lai mediķiem būtu atbilstoši apstākļi un materiālais novērtējums savu pienākumu veikšanai. Rūpējoties par mediķiem, mēs būtībā uzlabojam mediķu spējas rūpēties par mums pašiem," motivāciju izveidot šādu skulptūru paziņojumā medijiem skaidro tēlnieks Aigars Bikše.

Skulptūra ir veidota no putuplasta un pārklāta ar poliuretāna pārklājumu, tādējādi mākslas darbs vienlaikus ir viegls, taču ciets un spējīgs ilgstoši izturēt svelmi, lietu, sniegu un citus laikapstākļus. Tās realizēšanā pēc tēlnieka aicinājuma iesaistījās gandrīz divdesmit uzņēmumi, dāvinot materiālus, darbarīkus, piešķirot māksliniekam palīgus, telpas, vedot materiālus un pašu skulptūru, kā arī uzstādot to.

Foto no skulptūras atklāšanas pasākuma:

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!