Aktualitātes
05.08.2019

Aicina ziedot žurnāla "Rīgas Laiks" pastāvēšanai

Komentē
1

3. augustā žurnāla "Rīgas Laiks" veidotāji izplatījuši aicinājumu atbalstīt žurnāla izdošanu ar ziedojumu. 

Pagājušo gadu "Rīgas Laiks" nobeidza ar finansiāliem zaudējumiem, un jūnija beigās tā izdevējs, SIA "Rīgas Laiks", lūdzis uzņēmumam piemērot tiesiskās aizsardzības procesu, kas dod laiku nokārtot parādsaistības un atlikt maksātnespējas iestāšanos.

"Rīgas Laiks" ir viens no nozīmīgākajiem izdevumiem Latvijas kultūrtelpā un iznāk reizi mēnesī no 1993. gada novembra. Žurnāla īpašnieki ir galvenais redaktors Uldis Tīrons un izdevējs Arnis Rītups, un līdzās viņiem tā patstāvīgie autori ir daudzi pazīstami latviešu intelektuāļi, piemēram, rakstnieks Pauls Bankovskis, Inese Zandere, Agnese Irbe, Dāvis Sīmanis, Tabita Sīmane, Ieva Lešinska, Daniela Zacmane, Ivars Ījabs, Kaspars Eihmanis, Juris Lorencs, Viktors Freibergs, Ilmārs Šlāpins, Ilmārs Zvirgzds, Artis Svece, Mārtiņš Vanags, Kirils Kobrins (Кирилл Рафаилович Кобрин), Maira Dobele un daudzi citi.

Žurnālā tiek publicēti komentāri, vēstules, esejas, filmu, grāmatu, mūzikas un interneta resursu apskati, raksti, recenzijas un intervijas, to skaitā interviju cikli ar Nobela prēmijas laureātiem, pasaulslaveniem arhitektiem, zinātniekiem.

2012. gada sākumā izdevniecība sāka izdot žurnālu krievu valodā "Rīgas Laiks. Русское издание", kurā iekļauta daļa latviešu valodas izdevumos publicēto materiālu.

Nesen "Rīgas Laiks" atzīmēja 25 gadu jubileju, publicējot žurnāla mājaslapā 25 labākās šo gadu laikā tapušās intervijas, kā arī apkopojot tās grāmatā.

Ziedot žurnālam iespējams caur šādiem rekvizītiem:

Saņēmējs: žurnāla "Rīgas Laiks" atbalsta biedrība
Reģ. nr. 40008167863
Konta Nr. LV84HABA0551029638407

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!